2014-03-11 16:46:08
Φωτογραφία για Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής  για τον Ιανουάριο στη Βρετανία
Η ανάπτυξη της βρετανικής βιομηχανικής παραγωγής επιβράδυνε σχεδόν σε σημείο να σταματήσει τον Ιανουάριο καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες παρεμπόδισαν την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα και η παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων υποχώρησε με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα άνω των 40 ετών.

Τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS) είναι τα τελευταία που δείχνουν τον αντίκτυπο από τις καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις στην οικονομία στα τέλη του 2013 και στην αρχή του νέου έτους. Η άσχημη αρχή του βιομηχανικού κλάδου στο 2014 θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώιμο σημάδι πως η ανάπτυξη θα εκτροχιαστεί το πρώτο τρίμηνο.

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε 0,7% σε τριμηνιαία βάση το τελευταίο τρίμηνο του 2013, ή 2,8% σε ετήσια βάση. Ο βιομηχανικός τομέας καταλαμβάνει μόλις το ένα έκτο της οικονομικής παραγωγής.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε μόλις 0,1% τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο, επιβραδύνοντας από την ανάπτυξη του 0,5% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για ελαφρώς ταχύτερη ανάπτυξης κατά 0,2%.


Η παραγωγή των φαρμακευτικών προϊόντων – που τείνει να εμφανίζει μεγάλες μεταβολές – υποχώρησε 13,9% τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το Φεβρουάριο του 1968. Η στατιστική υπηρεσία διευκρίνισε ότι η πτώση δεν αφορούσε το σύνολο της βιομηχανίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η αύξηση της παραγωγής σε άλλα αγαθά οδήγησε τον κλάδο της μεταποίησης να καταγράψει αύξηση 0,4% σε μηνιαία βάση.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Aπό τη σύλληψη ως τη γέννηση!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Aπό τη σύλληψη ως τη γέννηση!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ