2014-03-11 18:01:10
Φωτογραφία για Eκδήλωση με θέμα τη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά, τους κινδύνους και την αντιμετώπισή τους
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην εκδήλωση του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων με θέμα τη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά, τους κινδύνους και την αντιμετώπισή τους Η εκδήλωση διοργανώθηκε χθες υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με ομιλητή τον Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση με θέμα «Η χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά. Κίνδυνοι και αντιμετώπισή τους», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (10-03-2014) στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, με ομιλητή τον Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη.

Ειδικότερα, η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, διοργανώθηκε από την  Κοινότητα των Μαριανών Αδελφών, τη Γενική Διεύθυνση, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων.


Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η δημοσιογράφος κ. Πηνελόπη Γαβρά.

Ο κ. Δένδιας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ανέφερε τα εξής:

«Κυρία Γαβρά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά, όπως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ταξίαρχο και τα στελέχη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά κυρίως να ευχαριστήσω τους καθηγητές της Λεοντείου, τους γονείς και τα παιδιά, γιατί δίνουν την ευκαιρία και στο Υπουργείο και στην Ελληνική Αστυνομία να παρουσιάσουν αυτή την εκδήλωση και να επιχειρήσουν να προστατεύσουν τα παιδιά από τους κινδύνους μίας μεγάλης, στην πραγματικότητα, ευκαιρίας, όπως είναι το Διαδίκτυο.

Εγώ δεν είχα την τιμή να είμαι μαθητής της Λεοντείου, έχω παίξει ποδόσφαιρο όμως εδώ. Ακόμα θυμάμαι, τότε τουλάχιστον, ότι το γήπεδο ήταν πάρα πολύ σκληρό, και ακόμα θυμάμαι το γόνατό μου σε τι χάλια ήταν τις δύο-τρεις φορές που παίξαμε εδώ. Αλλά το ξέρουμε όλοι, η Λεόντειος είναι ένα εξαιρετικό σχολείο, έχετε εξαιρετικούς απόφοιτους, μερικοί είναι φίλοι μου μέχρι σήμερα, οι δύο τελευταίες σημαντικές μορφές της Εκκλησίας της Ελλάδος πέρασαν από τη Λεόντειο, άρα δεν χρειάζεστε κομπλιμέντα από μένα. Εγώ θα ήθελα να σας πω απλώς ότι είναι μεγάλη μου τιμή που έχω την ευκαιρία για δύο, τρία λεπτά να σας απευθυνθώ.

Κυρίες και κύριοι, εγώ λέω πάντα ότι το Διαδίκτυο είναι η σύγχρονη αλάνα. Εμείς όταν ήμασταν παιδιά, μπορούσαμε και πηγαίναμε στην πλατεία και παίζαμε, οι γονείς μας ξέρανε τους φίλους μας, ξέρανε τους γονείς των φίλων μας, ξέρανε τα παιχνίδια που παίζαμε, ξέρανε τι κάναμε, ξέρανε τα ενδιαφέροντά μας. Σήμερα εσείς οι γονείς δεν τα ξέρετε αυτά για τα παιδιά σας, όταν είναι στο Διαδίκτυο. Πρέπει λοιπόν αυτή η γονεϊκή φροντίδα να υπάρξει. Είναι απαραίτητη για τα παιδιά. Γιατί οι κίνδυνοι στο Διαδίκτυο είναι μεγάλοι. Όπως και οι ευκαιρίες γνώσης και εμπειριών είναι τεράστιες, έτσι είναι και οι κίνδυνοι μεγάλοι. Και εδώ η Πολιτεία, το Κράτος, μέσα από αυτή την λαμπρή Υπηρεσία, τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κάνει και εκτελεί τις υποχρεώσεις του ευρύτερου γονέα. Να προστατεύσει τα παιδιά. Αυτό επιχειρείται. Και κάνουμε και κάτι ακόμα, το οποίο σας είπε ο Ταξίαρχος: θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μία «αλάνα», μία ηλεκτρονική «αλάνα» στην οποία τα παιδιά να μπορούν να παίζουν με ασφάλεια. Να επικοινωνούν, να μιλάνε, να παίζουν παιχνίδια, αλλά να τα παίζουν με ασφάλεια. Να μπορούμε να ελέγχουμε με κάποιο τρόπο, να μην απειλούνται από αυτά τα οποία είδατε.

Για μένα ήταν πολύ μεγάλη χαρά που είδα πόσο σας ενδιαφέρουν αυτές οι παρουσιάσεις, που σημαίνει πόσο έχετε διάθεση να μετέχετε κι εσείς σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια προστασίας των παιδιών μας, των νέων ανθρώπων, που είναι η ελπίδα του αύριο για όλους μας. Να είστε καλά, τα παιδιά σας κι εσείς, σας ευχαριστώ πολύ».

Κατά τις εργασίες της εκδήλωσης, τα εξειδικευμένα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στα μέτρα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση, στην ηλεκτρονική διαπόμπευση/cyberbullying και την πρόληψη αυτοκτονιών, καθώς και στον εθισμό στο Διαδίκτυο, όπως και στους κινδύνους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των γονέων, των μαθητών, καθώς και των εκπαιδευτικών για τη χρήση του Διαδικτύου και την ασφαλή πλοήγηση, ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν τόσο τις ευκαιρίες, όσο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν με την ανάπτυξη και ταχύτατη διάδοση των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας τα πολλαπλά οφέλη του ψηφιακού κόσμου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ