2014-03-11 18:50:06
Φωτογραφία για Ψήφισμα καθηγητών του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων
Η πλειοψηφία των καθηγητών (49 στους 54) του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων Ενώ οι κυβερνώντες επικαλούνται την «ποιότητα» και την «αξιολόγηση», με την πολιτική τους αποδομούν το δημόσιο σχολείο. Το προηγούμενο καλοκαίρι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πάνω από 2.000 εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ και καταργήθηκαν 50 από τις 110 ειδικότητες των ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα και για τους μαθητές που είχαν επιλέξει τους αντίστοιχους τομείς. Ταυτοχρόνως, εντείνεται η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Μόνο στο σχολείο μας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 14 συνάδελφοί μας, ενώ έπαυσε η λειτουργία του πολυπληθούς τομέα Υγείας και Πρόνοιας (με εξαίρεση τη Γ΄ Λυκείου, όπου υπάρχει μόνο για φέτος). Έτσι, χάθηκαν πολλές διδακτικές ώρες εξαιτίας των ελλείψεων σε καθηγητές. Η διαρ-κής κινητικότητα των εκπαιδευτικών και η εισαγωγή νέων, «ελαστικών» σχέσεων εργασίας έχει κάνει πολύ δύσκολη την κάλυψη των εξωδιδακτικών εργασιών και οδή-γησε σε συνεχείς αλλαγές του ωρολόγιου προγράμματος διδασκαλίας.


Είναι λοιπόν καθαρό: Η αξιολόγηση δεν έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο, για να υπηρετήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Το σχολείο που διαμορφώνεται, μέσω και της αξιολόγησης, θα υπο-βαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά, θα έχει σαν αποτέλεσμα το παραπέρα κτύπημα των εργασιακών – μισθολογικών δικαιωμάτων αλλά και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Δε θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτή-των, το δικαίωμα στη μόρφωση πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά.

Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση την απόφαση του σωματείου μας και του κλάδου μας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και δε συγκροτούμε τις ομάδες εργασίας.
mynima-hellas.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ