2014-03-11 20:15:05
Φωτογραφία για Μικρή ΔΕΗ: Σε ένα χρόνο και… βλέπουμε
Προίκα 2 εκατ. πελάτες και τζίρο 2 δισ. ευρώ. Χρονοβόρο δείχνει το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Κυβέρνησης για τον σχηματισμό της «μικρής ΔΕΗ», με το εγχείρημα της απόσχισης των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ για την δημιουργία της νέας εταιρείας, στην καλύτερη των περιπτώσεων να ολοκληρώνεται σε δώδεκα μήνες.

Ο πήχης περάτωσης του έργου, έχει τοποθετηθεί ήδη από την Κομισιόν και το χρονοδιάγραμμα δείχνει έως τον Μάρτιο του 2015. θυμίζουμε ότι για την απόσχιση των δικτύων μεταφοράς και διανομής της ΔΕΗ, (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ), απαιτήθηκαν 16 μήνες.

Υπολογίζοντας την γραφειοκρατία αλλά και τους κοινοτικούς ελέγχους, πληροφορίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρουν ότι επιθυμούν να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το τέλος του 2015 κάτι για το οποίο πιθανότατα θα συμφωνήσει και η κομισιόν η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι ενήμερη.

Πελατολόγιο 2 εκατομμυρίων

Η «μικρή ΔΕΗ» θα απορροφήσει το 30% των δραστηριοτήτων της μητρικής εταιρείας. Με το νομοσχέδιο παίρνει περίπου 2 εκατομμύρια πελάτες, 1,5 - 2 δύο δισ. ευρώ τζίρο, 3.000 εργαζόμενους, 11 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και 6 λιγνιτορυχεία.

Παράλληλα το νομοσχέδιο δίνει «προίκα» στη νέα εταιρεία και το τμήμα δανεισμού της μητρικής, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα είναι της τάξης του 1 δισ. ευρώ (επί συνόλου 4,7 δισ. ευρώ). Πρόκειται για δάνεια αλλά και εγγυήσεις επί των δανείων που αναλογούν στα περιουσιακά στοιχεία που θα μεταβιβαστούν στη νέα εταιρεία.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ