2014-03-11 20:34:15
Φωτογραφία για Ψαλίδισμα στα πενθήμερα των Αστυνομικών
Ένωση Αθηνών: " Πισώπλατη μαχαιριά η ντροπιαστική διαταγή "..Ακόμη και η κοροϊδία έχει τα όριά της! "

Τρικυμιώδη μορφή αρχίζουν να λαμβάνουν οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών της αστυνομίας για την επαχθή διαταγή του αρχηγού της αστυνομίας για το ψαλίδισμα στα πενθήμερα. Η ένωση Αθηνών, με επείγουσα ανακοίνωση καθιστάσαφή τα ακόλουθα:

"Με μια αιφνιδιαστική, απαράδεκτη και αδιανόητη διαταγή (8002/32/214-β από 10/3/2014) η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θέτει ευθέως, θέμα μη χορήγησης της

5ης αποζημίωσης ανά μήνα πέραν του πενθημέρου, θεωρώντας το κι «αυτονόητο υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες. Εφιστά δε την «προσοχή των διοικούντων αξιωματικών και προϊσταμένων Υπηρεσιών» που συντάσσουν τις ανάλογες καταστάσεις ώστε οι αποζημιώσεις πέραν του πενθημέρου να μην υπερβαίνουν τις δώδεκα (12) ανά τρίμηνο γιατί δεν θα γίνονται δεκτές.

Ταυτόχρονα και «αυτονόητα» κόπτεται για την «ορθολογική κατανομή του προσωπικού ώστε να ικανοποιούνται πλήρως οι υπηρεσιακές ανάγκες χωρίς έλλειμμα στην αστυνόμευση
. Η συγκεκριμένη ντροπιαστική διαταγή είναι ακόμη μια πισώπλατη μαχαιριά στον εργαζόμενο και δοκιμαζόμενο αστυνομικό που βλέπει ολοένα και περισσότερο να τον πλήττει, εκτός της γενικής οικονομικής κατάστασης, κι η αυθαιρεσία των διοικούντων. Φαίνεται ότι «λεφτά υπάρχουν» όταν πρόκειται για τροπολογίες-ντροπολογίες λήψης του εφάπαξ από εν ενεργεία ανώτατους αξιωματικούς και σε βάρος των πολλών εκατοντάδων συνταξιούχων που αναμένουν ενώ οι εύλογες αποζημιώσεις του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. προσκρούουν «ευνόητα, στις δημοσιονομικές συνθήκες».

Είναι αδιάφορο βεβαίως αν το όλο ποσό είναι της τάξης των 8-10 περίπου εκατομμυρίων ευρώ για όλο το προσωπικό για ένα έτος!!! Υπό το βάρος της άμεσης και γενικής κατακραυγής των συναδέλφων , σήμερα Τρίτη 11 Μαρτίου, συγκαλείται έκτακτο ανοιχτό Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α. για να αποφασίσουμε τις μορφές αντίδρασης και αγώνα. Κάποιοι πλέον πρέπει να κατανοήσουν και να εμπεδώσουν ότι δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών δεν μπορούν να ακυρώνονται με μια διαταγή. Η δομημένη και εκ του πλαγίου προλεταριοποίηση των εργαζομένων όπως την οραματίζονται κάποιοι πρέπει να αντιμετωπιστεί πλέον δραστικά και δυναμικά.

Ακόμη και η κοροϊδία έχει τα όριά της! "

Για το Δ.Σ.

- Ο - - Ο -

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος 

http://www.bloko.gr
.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ