2014-03-12 15:06:49
Φωτογραφία για Πάτρα: Ποιοι είναι οι πρώτοι 30 υποψήφιοι του Δημήτρη Πεφάνη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Αρχής
Τους πρώτους τριάντα υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ, παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Δημήτρης Πεφάνης, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

Με το ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ θα κατέλθουν στις εκλογές μεταξύ άλλων οι:

Αγγελόπουλος Νίκος, Δ/ντης Πολ. Προστασίας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ΓεωλόγοςΑλεξανδροπούλου Αργυρούλα, Εκπαιδευτικός – Διδάκτορας Ιστορίας, Δ/ντρια Γυμνασίου ΡίουΑναγνωστοπούλου Σπυριδούλα, Επιχειρηματίας – πρ. Υπ. Βουλευτής ΑΝΕΛΑνδριοπούλου Θεοδώρα, Ελεύθερη ΕπαγγελματίαςΒουτσινάς – Κανδηλιώρος Αλέξανδρος, Φοιτητής ΦαρμακευτικήςΓατομμάτης Νίκος, πρώην πρ. Εργ. Πειραϊκής Πατραϊκής – Αντιπρόεδρος Ομοσπ. Κλωστοϋφαντουργών ΕλλάδαςΓκιώνη Ευαγγελία, ΦοροτεχνικόςΓούβη Μαρία, ΈμποροςΔάνδολας Δημήτρης, Συνταξιούχος ΤραπεζικόςΖησιμάτου Κλαίρη (Κλεοπάτρα), Σχεδιάστρια Ηλεκτρονικών Εντύπων – ΓραφίστριαΚόκκινος Θανάσης, ΈμποροςΚούτσης Ιωάννης, ΔικηγόροςΛινάρδος Γεώργιος, Καθηγητής Φυσικής ΑγωγήςΛιούρδης Απόστολος, Αρχιπλοίαρχος Ε.Α., πρώην Λιμενάρχης ΠατρώνΜανδρέκα Ευγενία, Ιδιωτική ΥπάλληλοςΜαντέλης Σπυρίδων, Τεχνικός ΟΤΕΜαρκατσέλη Ελένη, ΔημοσιογράφοςΝικολακόπουλος Νίκος, Περ/κος Δ/ντης Ευρωπαϊκής Πίστης – πρώην πρ
. Δημ. Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης Δήμου ΜεσσάτιδοςΠαναγιωτόπουλος Ανδρέας, πρώην Πρόεδρος ΠαμμικρασιατικούΠαναγιωτόπουλος – Ψάχος Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός - ΟικονομολόγοςΠαπακωνσταντινόπουλος Διονύσιος, Υπάλληλος Πανεπιστημίου ΠατρώνΠόππι Ορνέλλα, Μάνατζερ – μέλος Καθολικής ΚοινότηταςΡάπτης Γιώργος, Καθηγητής Μ.Ε. ΦυσικόςΣκούρας Παύλος, ΠαιδαγωγόςΣπηλιωτόπουλος Δημήτρης, Αυτοκινητιστής Αστικού ΚΤΕΛΣταμόπουλος Παναγιώτης, Ιατρός ΟυρολόγοςΣυναγόρας Παναγιώτης Συνταξιούχος ΑστυνομικόςΤζόβολος Παναγιώτης, Οικονομολόγος – Μέλος Ομοσπονδίας Πινγκ ΠονγκΤσιόκανος Αθανάσιος, Χημικός Πειραματικού Λυκείου Πατρών – Πρόεδρος Πατραϊκής Ένωσης ΚαταναλωτώνΧουρδούμης Δημήτριος, Χοροδιδάσκαλος – Ηθοποιός

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Πεφάνης, αναφέρθηκε στο γενικό προγραμματικό πλαίσιο του συνδυασμού και στο σκεπτικό με το οποίο έγινε η επιλογή των υποψηφίων.

«Γνωρίζουμε ότι κέντρο δεινών στις μέρες μας, δεν είναι μόνο η Πάτρα, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα. Η Πάτρα όμως, έχει την δυνατότητα υπέρβασης. Η πόλη μας έχει υπερεθνικό εκτόπισμα, γιατί έχει υπερεθνικά σήματα που λειτουργούν ως συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο Άγιος Ανδρέας, το Λιμάνι, το Πανεπιστήμιο, το Καρναβάλι, είναι τέσσερα από αυτά. Η θέση της πόλης, στο κέντρο του Αρχαιολογικού τριγώνου (Αρχαία Ολυμπία, Δελφοί, Μυκήνες), η ενδοχώρα της, η ιστορία της, ο δικός «Αργοσαρωνικός» με την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Ζάκυνθο και τα άλλα νησιά του Ιονίου, τεκμηριώνουν τη δυνατότητα υπέρβασης. Ο δεδομένος Μητροπολιτικός ρόλος της Πάτρας, πρέπει να αναδειχθεί και να λειτουργήσει υπέρ αυτής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Για εμάς όμως, τον πρώτο λόγο έχει ο πολίτης. Πρώτο θέμα που απασχολεί τον πολίτη είναι η φτώχεια. Πέραν των ανακουφιστικών μέτρων, που μπορεί να πάρει ο Δήμος, όπως μειωμένα τιμολόγια ΔΕΥΑΠ, πρωτίστως πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πεφάνης.

Αναφορικά με την στελέχωση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ο υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε ότι: «Τα κόμματα είναι μορφοποιήσεις του αστικοδημοκρατικού μας συστήματος, άρα τα σεβόμαστε. Δεν σεβόμαστε όμως τον κομματισμό, που οδηγεί σε λογικές που χωρίς να έχουν γνώση των τοπικών ζητημάτων, υποδεικνύουν επιδιώκοντας μόνο μια δήλωση της νύχτας των εκλογών του τύπου ‘νενικήκαμεν’. Εμείς γνωρίζοντας πολύ καλά τις πολιτικές συνθήκες θεωρούμε ότι το πρόταγμα είναι η υπεράσπιση της πόλης και των πολιτών. Αυτό μας ενώνει και αυτό αποτέλεσε το απόλυτο κριτήριο επιλογής υποψηφίων. Ένα πρόσθετο στοιχείο μέσω του οποίου επιλέγησαν οι υποψήφιοι, ήταν το να αναδειχθούν νέες ισχυρές δυνάμεις με δυνατή διάθεση προσφοράς και με νέα φωνή. Προσμετρήθηκαν και άλλα χαρακτηριστικά όπως το κοινωνικό εκτόπισμα του υποψηφίου, η ικανότητα και κυρίως η εντιμότητα».
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ