2014-03-12 19:49:08
Φωτογραφία για Ο Γ. Αβραμίδης για την εγκληματικότητα Θεσσαλονίκης
Την κλιμάκωση της αγανάκτησης των πολιτών για τις διαστάσεις της εγκληματικότητας και το πολύμορφο πρόσωπο αγριότητάς της, που λαμβάνει χώρα στο Β’ δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης εξέθεσε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση αλλοδαπά και ημεδαπά κυκλώματα εμπορίου ναρκωτικών, πορνείας και παραεμπορίου που δρουν μεταξύ των οδών Αγίων Πάντων – Γιαννιτσών – Μοναστηρίου, όσο και των παράπλευρων οδών έχουν προκαλέσει δικαιολογημένα τόσο την ανησυχία των κατοίκων για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, όσο και την κινητοποίηση φορέων και ομάδων πολιτών.

Στην απάντησή του, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (Γ.Α.Δ.Θ.) έχει εκπονήσει γενικά και ειδικά επιχειρησιακά σχέδια αντεγκληματικής δράσης για την αντιμετώπιση ληστειών, διαρρήξεων, ναρκωτικών και «πεζοδρομιακής πορνείας» στη συγκεκριμένη περιοχή και εν γένει της εγκληματικότητας
. Οι δράσεις αυτές, όπως αναφέρει ο κ. Υπουργός υποστηριζόμενες από την εφαρμογή του μέτρου της δίκυκλης αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), την επανεργοποίηση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς και την ενίσχυση των Τμημάτων Ασφαλείας έχουν αποδώσει θετικά στην αντιμετώπιση του εγκλήματος για το έτος 2013 σε σχέση με το 2012 αποτυπώνοντας μια πτωτική τάση της τάξεως του 10% σε ληστείες, κλοπές-διαρρήξεις και κλοπές τροχοφόρων.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμίδης και με αφορμή τα χρήσιμα ποσοτικά στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλώνει την υποχρέωση όλων των αρμοδίων αρχών να σταθούν στο πλευρό των πολιτών της περιοχής που πλήττονται από την εγκληματική δράση, εκφράζοντας την αισιοδοξία του σύντομα, το επίπεδο της αστυνόμευσης να αποδώσει σπουδαιότερους καρπούς μέσω του ιδανικότερου συντονισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΕΛ.ΑΣ., όπως σήμερα προστάζει η οικονομική συγκυρία. Αποσαφηνίζει δε, την ανάγκη εντατικοποίησης των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προς την κατεύθυνση εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης των αρμοδίων υπηρεσιών με την παράλληλη προμήθεια και αξιοποίηση των κατάλληλων μέσων στον καθημερινό πόλεμο κατά της σύγχρονης εγκληματικότητας, διαδικασία κατά την οποία δηλώνει ο ίδιος παρών, με όλες του τις δυνάμεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ