2014-03-13 00:10:49
Φωτογραφία για Το όπλο για να... καταπολεμήσετε τη νύστα
Μία έρευνα που διενεργήθηκε στο Βέλγιο αποκαλύπτει με ποιο τρόπο μπορείτε να καταπολεμήσετε τη νύστα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο New Scientist χρειάζονται δέκα λεπτά έκθεσης του ματιού σε πορτοκαλί φως ώστε να "διώξουν" τη νύστα και να κάνουν τον ανθρώπινο οργανισμό πιο δραστήριο.

Οπως εξηγούν στην έρευνα το πορτοκαλί φως επιδρά στους φωτοϋποδοχείς στο βολβό του ματιού, οι οποίοι ελέγχουν την παραγωγή της μελανοψίνης, μίας ουσίας που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, τους κιρκάδιους ρυθμούς του σώματος.

Τα στοιχεία προέκυψαν έπειτα από από ένα πείραμα που έγινε σε 16 εθελοντές. Οι συμμετέχοντες στο πείραμα αρχικά αρχικά κοίταζαν για δέκα λεπτά τρία χρώματα. Το μπλε, το πράσινο και το πορτοκαλί. Κατά τη διάρκεια του πειράματος τους έβαλαν σε μαγνητικό τομογράφο και τους υπέβαλαν σε τεστ μνήμης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το πορτοκαλί φως προκάλεσε μεγαλύτερη εγκεφαλική δραστηριότητα σε αρκετές περιοχές που σχετίζονται με την εγρήγορση και τη γνωστική λειτουργία.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΗΜΕΡΑΣ 13/3
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΗΜΕΡΑΣ 13/3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ