2014-03-13 11:23:09
Φωτογραφία για Ο θάνατος του 15χρονου δημιούργησε «παροδικό πλήγμα στην οικονομία»
Μόνο ως παράγοντα που επηρέασε αρνητικά, αλλά παροδικά το χρηματιστήριο και την τιμή του συναλλάγματος αναφέρθηκε στο θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Παροδικό πλήγμα στην οικονομία» για τον Ερντογάν ο θάνατος του 15χρονου.

Μιλώντας αργά το βράδυ στο φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι «24», ο Ερντογάν ρωτήθηκε για την πορεία της οικονομίας. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος διατύπωσε την ερώτηση: «έχετε κάποια ανησυχία για την οικονομία, διότι ειδικά μετά την 17η Δεκεμβρίου και σήμερα για παράδειγμα με το θάνατο του Μπερκίν Ελβάν και τα γεγονότα που ακολούθησαν, υπήρξε κινητικότητα στην τιμή συναλλάγματος και το Χρηματιστήριο;».

Ο Ερντογάν απάντησε λέγοντας «Η Τουρκία τα έχει ξεπεράσει αυτά. Είναι παροδικά πράγματα που έρχονται και παρέρχονται σαν τον άνεμο. Είχαν κάνει τα ίδια πράγματα και τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο. Αλλά στη συνέχεια η οικονομία μπήκε στο δρόμο της. Σήμερα το πρωί υπήρξε μια κινητικότητα, αλλά το απόγευμα το Χρηματιστήριο επανήλθε στα κανονικά επίπεδα, όπως και το επιτόκιο. Δεν υπάρχει ζήτημα, διότι είναι σταθερή η βάση της τουρκικής οικονομίας. Υπάρχει σταθερότητα που οφείλεται στη σταθερή κυβέρνηση».


Ενας 22χρονος ο δεύτερος νεκρός των επεισοδίων

Εν τω μεταξύ χθες ξεχείλισε η οργή στη γείτονα χώρα μετά το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν και η κηδεία του που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε σε παντουρκικό συλλαλητήριο, κοστίζοντας δύο ακόμη ζωές.

Πρόκειται για έναν αστυνομικό που πέθανε από καρδιακή προσβολή και έναν 22χρονο διαδηλωτή, ο οποίος τραυματίστηκε σε ένοπλη συμπλοκή.

Στη σχετική ανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης, αναφέρεται ότι περίπου στις 22.30 τη νύχτα σημειώθηκε στην περιοχή Κουλακσίζ στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων κατά την οποία σκοτώθηκε από σφαίρα ο Μπουράκ Καραμάνογλου (22) και τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα τα οποία δεν διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ