2014-03-14 00:17:09
Φωτογραφία για Ο Πάπας ανησυχεί για τους Χριστιανούς της Τουρκίας-Το Φανάρι;
Την ανησυχία του για το μέλλον των Χριστιανών της Τουρκίας, εξέφρασε ο Πάπας του Βατικανό, μαθαίνοντας πως αποφυλακίστηκαν 5 Τούρκοι δολοφόνοι Χριστιανών που απειλούν με νέες επιθέσεις. Κι ενώ το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις και στον τουρκικό τύπο, το Φανάρι δεν έχει πάρει καμία θέση επί του θέματος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος , όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα LaStampa, ανησυχεί για τη τύχη των 150.000 Χριστιανών της Τουρκίας, μετά την είδηση της αποφυλάκισης των δολοφόνων που είχαν συγκλονίσει το 2007 την κοινή γνώμη.

Στο θέμα αναφέρεται και Τουρκικό δημοσίευμα, γράφοντας χαρακτηριστικά «χτυπούν οι καμπάνες» για τους χριστιανούς της Τουρκίας. Αναμένονται από εδώ και πέρα νέες διώξεις και τρομοκρατία κατά όποιας χριστιανικής δραστηριότητας και εκδήλωση χριστιανικής ταυτότητας που θα τεθεί υπό διωγμό από τις τουρκικές αρχές».

Το ιστορικό της επίθεσης κατά των Χριστιανών

Οι πέντε δολοφόνοι στις 18 Απρίλιου του 2007 είχαν εισβάλει στον χριστιανικό εκδοτικό οίκο στην πόλη της Μαλάτειας, τον «Zivre Yayınevi», νοτιοανατολικά της Άγκυρας και είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ ένα Γερμανό υπήκοο και τρεις Τούρκους χριστιανούς δυτικού δόγματος.

Ο εκδοτικός οίκος εξέδιδε βιβλία γενικού χριστιανικού περιεχόμενου χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ των δογμάτων και για τον λόγο αυτό είχε πελάτες και εκ μέρους της ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας της Τουρκίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ