2014-03-14 08:46:48
Φωτογραφία για Ηλεία: Το «Πάρκο γης» ορόσημο για τον δήμο Πύργου!
«Η σημερινή ημέρα είναι η δικαίωση των προσπαθειών μας, στο κέντρο της πόλης μας δημιουργείται ένα «πάρκο γής» ή θεματικό πάρκο όπως έχει ονομαστεί και σύντομα θα ολοκληρωθεί» τόνισε την Τρίτη ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των εργασιών, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Ο Πύργος γίνεται πλέον σημαντικός κόμβος για τον τουρισμό, τον πολιτισμό αλλά και τον αγροτικό τομέα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και την ενεργοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο- Πύργος- Αρχαία Ολυμπία.

Παράλληλα όπως τόνισε ξανά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος έχουν προχωρήσει σημαντικά οι διαδικασίες για την ανάπλαση των οδών Υψηλάντου και Χαριλάου (ήδη εκτελούνται έργα) που θα οδηγούν στο θεματικό πάρκο.

Από την πλευρά του ο κ.Κατσιφάρας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων της Περιφέρειας, κάνοντας αναφορά για «πρότυπο θεματικό πάρκο»:


«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στήριξε από την πρόταση της δημοτικής αρχής. Πρόκειται για ένα πρότυπο θεματικό πάρκο, πάρκο γης όπως το χαρακτήρισε και ο δήμαρχος. Οι εργασίες προχωρούν γρήγορα και στα τέλη του 2014, νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα. Όπως έχει επισημανθεί και από την δημοτική αρχή η ανάδειξη των παλιών εγκαταστάσεων θα προταθεί για ένταξη στο πρόγραμμα “JESSICA” όπου θα ολοκληρωθεί το πλάνο».

Ο κ.Κατσιφάρας με τον κ Παρασκευόπουλο ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας «ΔΟΞΑ» Βασίλη Παναγούλη για όλα τα κατασκευαστικά σημεία ενώ στην αυτοψία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας, ο περιφερειακός σύμβουλος και βοηθός Περιφερειάρχη Παναγιώτης Πλατανιάς, μηχανικοί κ.ά.

Τι περιλαμβάνουν τα έργα

1. H κατασκευή στο δυτικό μέτωπο του (πρώην) εργοστασίου «Ξυστρή», υπαίθριας λαϊκής αγοράς. Η συνολική επιφάνεια της ανέρχεται στα 5.495,91 τετραγωνικά μέτρα περίπου και αποτελείται από 17 μονάδες. Η κάθε μονάδα περιλαμβάνει 12 θέσεις μικροπωλητών, η οποία κατασκευάζεται από συστοιχία γαλβανισμένων πλαισίων διατομής 100/200/2,5 χιλιοστών.

2. Η δημιουργία θέσεων στάθμευσης οχημάτων, στο όριο του δυτικού μετώπου του οικοτόπου, εφαπτόμενου του χώρου της λαϊκής αγοράς καθώς και η κατασκευή της προσβασιμότητας προς σ' αυτόν, από την οδό Έλληνος Στρατιώτη συνολικής επιφανείας 7.106,95 τετραγωνικών μέτρων περίπου.

3. Η δημιουργία ζώνης περιπάτου και προσπελασιμότητας με επίστρωση κυβολίθου προς τη βόρεια πλευρά, από και προς τη λαϊκή αγορά.

4. Η κατασκευή νέου κτιρίου, συνολικού εμβαδού 1.500,00 τετραγωνικών μέτρων, στην ανατολική πλευρά του χώρου, κατά μήκος της οδού Ερυθρού Σταυρού, σε χώρο γενικών περιοδικών εκθέσεων (εκθετήριο αγροτικών προϊόντων, προϊόντων λαϊκής τέχνης και εκθέσεων πολιτιστικού εν γένει ενδιαφέροντος).

5. Η διαμόρφωση υπαίθριου θερινού σινεμά-θεατρικών παραστάσεων, 500 θέσεων.

6. Η κατασκευή οργανωμένης παιδικής χαράς με βάση τα πρότυπα ΕΛΟΤ συνολικής επιφάνειας 1.117,50 τετραγωνικών μέτρων περίπου.

7. Η διαμόρφωση χώρων αναψυχής όπως ποδηλατοδρόμου και περιπάτου καθώς και χώρων πρασίνου.

Γιώργος Κ.Ροζής-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ