2014-03-14 09:51:04
Φωτογραφία για «ΔΩΡΑΚΙ» ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Η Βασιλεία έμεινε στο 0-0 υποδεχόμενη τη Σάλτσμπουργκ, είναι πλέον το αουτσάιντερ για την πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ παράλληλα η Ελλάδα αγκαλιάζει ακόμα πιο σφιχτά τη 12η θέση της ΟΥΕΦΑ.

Μπορεί να μείωσε κατά 200 βαθμούς την απόστασή της από την Ελλάδα με την ισοπαλία της Βασιλείας στο πρώτο ματς με τους Αυστριακούς, αλλά η Ελβετία παραμένει αρκετά πίσω από τη χώρα μας στο ranking της ΟΥΕΦΑ και η απόσταση των 1.375 βαθμών (33.600 έναντι 32.225), η οποία και μεταφράζεται σε -περίπου- τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί.

Φυσικά εφόσον οι πρωταθλητές Ελβετίας δεν μπορέσουν να προκριθούν στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ κι ενώ είναι η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε η Ελλάδα θα κρατήσει τη 12η προνομιούχο θέση, ό,τι κι αν κάνει ο Ολυμπιακός την ερχόμενη Τετάρτη (19/3) στο Μάντσεστερ.

Αυτομάτως κάτι τέτοιο μεταφράζεται και στην... τυπική διατήρηση της απευθείας θέσης του πρωταθλητή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά τη σεζόν 2015-16, τη στιγμή που η Ελλάδα παραμένει πάντα στο «κόλπο» και για την 11η θέση, με τους -600 βαθμούς από την Τουρκία. Η 13η θέση μπορεί επίσης να δώσει εισιτήριο για τους ομίλους στον πρωταθλητή, εφόσον ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφαλίσει μέσω του πρωταθλήματός του το συγκεκριμένο δικαίωμα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ