2014-03-14 18:36:15
Φωτογραφία για ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ : ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Πεπεισμένος ότι μπορεί να τα καταφέρει στο «Ολντ Τράφορντ» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός και να πάρει την πρόκριση για τους «8» του Champions League, εμφανίστηκε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μιλώντας στον «Γαύρο».

Ο πρώην τεχνικός του Θρύλου δήλωσε ότι είναι στο χέρι των «ερυθρόλευκων» η πρόκριση μετά το υπέρ τους 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η παλιά δόξα των Πειραιωτών μίλησε επίσης για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό το Σάββατο και το 41ο πρωτάθλημα που ενδέχεται να εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός.

Τέλος, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ευχήθηκε τα καλύτερα στον Μάικλ Ολαϊτάν και τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός ύστερα απ’ αυτό που πέρασε ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός από τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ; Μπορούν αυτές οι δύο ήττες να παίξουν καταλυτικό ρόλο ενόψει του επαναληπτικού με τη Γιουνάιτεντ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πιστεύω ότι θα του κάνει καλό
. Συνήθως τα προηγούμενα χρόνια έδειξαν ότι ο Ολυμπιακός σε δύο σερί ματς δεν έχανε ποτέ. Επειτα από δύο σερί ήττες σε ντέρμπι, αλλάζει η κατάσταση της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είχε πάρα πολύ καιρό να χάσει δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Θεωρώ όμως ότι αυτές οι δύο ήττες θα κάνουν καλό στην ομάδα ενόψει της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επίσης, κρούουν και τον κώδωνα του κινδύνου και υπενθυμίζουν στους παίκτες ότι πρέπει να είναι πάντα στην τσίτα. Δεν είναι και εύκολο για τους παίκτες να έχουν κάθε τρεις ημέρες ένα δύσκολο παιχνίδι να δώσουν, όπως έγινε τον τελευταίο μήνα. Η ομάδα τα έδωσε όλα με τη Μάντσεστερ δεν είχε ανάλογες δυνάμεις με τον Παναθηναϊκό και με τον ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αρκετά αλλαγμένη, αφού ο κ. Μίτσελ έκανε ροτέισον.

Ε: Προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό αποτελεί σίγουρα το παιχνίδι του «Ολντ Τράφορντ». Πόσο δύσκολο είναι, ενώ υπάρχει αυτή η πολύ μεγάλη πρόκληση, η ομάδα να πρέπει να προετοιμαστεί και για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό;

Α: Θεωρώ ότι σίγουρα ο προπονητής προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του ότι πρώτα θα πρέπει να έχουν πρώτα στο μυαλό τους το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ίδιος, βέβαια, κάνει και το πλάνο του για το ποιους παίκτες θα ξεκουράσει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα προετοιμάζεται το ίδιο και με τον Πανθρακικό, όπως και με τη Μάντσεστερ.

Ε: Το Σάββατο ο Ολυμπιακός με νίκη επί του Πανθρακικού εξασφαλίζει το πρωτάθλημα έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος του. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ομάδα;

Α: Ο Ολυμπιακός πλέον έχει πάρει το πρωτάθλημα για μένα. Θέλει μία νίκη και θα την κάνει όπως φαίνεται με τον Πανθρακικό. Από εκεί και πέρα, μένουν -όπως το βλέπω εγώ-, άλλα τρία παιχνίδια. Αυτό με τη Γιουνάιτεντ και τα δύο με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Αυτά τα παιχνίδια θα κρίνουν και τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού κι αν όντως ήταν μέσα στους στόχους που είχε θέσει η ομάδα από την αρχή της χρονιάς.

Ε: Για τον Πανθρακικό τι εικόνα έχετε;

Α: Εδειξε όλη τη χρονιά σταθερότητα. Είναι σφιχτή ομάδα και πολύ καλή, αλλά νομίζω δεν θα είναι εμπόδιο για τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι οι παίκτες μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στα ντέρμπι θα δείξουν σοβαρότητα και θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι, παίρνοντας τη νίκη και παράλληλα το πρωτάθλημα. Δεν νομίζω να αντιμετωπίσει πρόβλημα ο Ολυμπιακός.

Ε: Θα επηρεάσει τους παίκτες το γεγονός ότι το Καραϊσκάκη θα είναι άδειο λόγω τιμωρίας;

Α: Σίγουρα, κανείς δεν θέλει να παίζει χωρίς τους φιλάθλους στο πλευρό του. Ούτε οι παίκτες ούτε ο προπονητής ούτε κανείς. Αλλά σας είπα, θεωρώ ότι οι παίκτες θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλά και χωρίς τον κόσμο τους. Δεν είναι όμως ωραίο να βλέπουμε το Καραϊσκάκη άδειο, γιατί ο Ολυμπιακός παίρνει μεγάλη ώθηση από τους φιλάθλους του.

Ε: Οπως είναι γνωστό, όλοι στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων» έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο μεγάλο παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ. Θέλω να μου πείτε, ως προπονητής, πώς θεωρείτε ότι θα προσεγγίσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός;

Α: Αναλόγως τι θέλει ο Μίτσελ. Σίγουρα, κάποιες στιγμές θα πρεσάρει ο Ολυμπιακός στα 2/3 του γηπέδου και ψηλά, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Πρέπει να πιέσει στον κεντρικό άξονα τη Γιουνάιτεντ και να εκμεταλλευτεί τα λάθη που κάνουν οι παίκτες της, αλλά και να μην κάνει άμυνα στο μισό γήπεδο. Πρέπει δηλαδή να κρατήσει τη Μάντσεστερ μακριά από την εστία του. Σίγουρα, κάποιες στιγμές μες στο παιχνίδι θα χρειαστεί να κάνει άμυνα στο μισό γήπεδο ο Ολυμπιακός λόγω της πίεσης που θα δεχθεί όπως είναι λογικό και πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή στους Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι και τον Βαλέντσια. Επίσης, πρέπει να επιδιώξει την κατοχή μπάλας και να σπάσει τον ρυθμό της Γιουνάιτεντ. Μετά και το 2-0 στην έδρα του ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα για να προκριθεί και είναι στο χέρι του, αλλά μην ξεχνάμε ότι η Μάντσεστερ είναι ένα μεγαθήριο και το παιχνίδι θέλει μεγάλη προσοχή, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεν πρέπει κανείς να χαλαρώσει.

Ε: Και κάτι τελευταίο. Την Τετάρτη ο Μάικλ Ολαϊτάν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Η ευχή σας προς τον παίκτη;

Α: Πιστεύω για κάθε ποδοσφαιριστή όταν περνάει μία κατάσταση όπως πέρασε ο ίδιος, επιστρέφει πιο δυνατός. Αυτό θα κάνει και ο Ολαϊτάν. Του εύχομαι να είναι καλά και υγιής και να γυρίσει γρήγορα στα γήπεδα γιατί είναι ένας παίκτης με πολύ μέλλον και στον Ολυμπιακό, αλλά και γενικά στο ποδόσφαιρο. Εύχομαι να αναρρώσει πλήρως και να γίνει καλά. Σίγουρα η ομάδα τον χρειάζεται γιατί είναι ένας πολύτιμος παίκτης, αλλά να μη βιαστεί να επιστρέψει αν δεν νιώθει 100% ακόμα έτοιμος.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ