2014-03-15 08:19:32
Φωτογραφία για Εν αναμονή άδειας λειτουργίας του νέου λιμένα Αιγίου
Εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να εκδοθεί η επίσημη άδεια για τη λειτουργία του νέου λιμένα Αιγίου, όπως τόνισε μιλώντας ο πρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Αιγιαλείας Ιωάννης Τοχμιτζόγλου. Ο ίδιος ανέφερε πως οι βυθομετρήσεις που πραγματοποίησε το ειδικό σκάφος της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού είναι έτοιμες και σύντομα θα ολοκληρωθεί η απαιτούμενη γραφειοκρατική διαδικασία, ενώ θα εκδοθεί και ψηφιακά η αποτύπωση του βυθού του όρμου του Αιγίου.

“Μετά το σχέδιο ασφαλείας και τον χαρακτηρισμό ISBS, το νέο λιμάνι θα πάρει την επίσημη άδεια και θα μπορούν πλέον να έρχονται σε αυτό πλοία από όλες τις χώρες” σημείωσε ο κ. Τοχμιτζόγλου, ο οποίoς παράλληλα ανέφερε πως υπάρχουν ήδη αιτήματα για πλοία που θέλουν να συνεργαστούν με το νέο λιμάνι, ώστε να μεταφέρουν υλικά τόσο για λογαριασμό της “Ολυμπίας Οδού” όσο και της ΕΡΓΟΣΕ, για την κατασκευή των έργων του αυτοκινητοδρόμου και της νέας σιδηροδρομικής γραμμής αντίστοιχα.

Τέλος, για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου-Αγίου Νικολάου, ο κ. Τοχμιτζόγλου δεν προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις αλλά επανέλαβε πως “είμαστε σε καλό δρόμο”, με τη συνεργασία και δήμων της Φωκίδας που στηρίζουν όπως μπορούν τον αγώνα για την επαναφορά του ferry boat.

Πηγές: εφημερίδα Πελοπόννησoς-filodimos
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ