2014-03-15 10:34:01
Φωτογραφία για Το εβδομαδιαίο κους κους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση...!!!
    

Του Γιάννη Σπ. Παργινού

              Στα πεταχτά…,

                               Και σκόρπια…!!!

·       Δήμος Κω.! Με το σύνθημα «Μαζί θα προχωρήσουμε» ο τέως Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος της Κω.! Το ερώτημα που αναμένεται να απαντηθεί είναι ποιος πολιτικός σχηματισμός θα στηρίξει τον Τέλη.!

·       Δήμος Αθηναίων.! Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με αχώριστη παρέα τον δημοτικό σύμβουλο, Χρήστο Τεντόμα της παράταξης Κακλαμάνη,  γυρίζει τις γειτονιές της Αθήνας και γευματίζει στις συνοικιακές ταβέρνες. Ανθρώπινο είναι να καθίσουν και να φάνε οι άνθρωποι. ‘Όμως, στις μέρες μας που η πείνα μαστίζει, οι φωτογραφίες σε λουκούλλεια γεύματα, απλά προκαλούν.!


·       Β΄ Αθηνών.! Καλά κρατεί η κόντρα μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, και Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, για τις 4.000 δημοτικούς υπάλληλους που πρέπει να ενταχθούν σε εθελοντική κινητικότητα – διαθεσιμότητα. Ανεξάρτητα από το ποιος έχει δίκιο, όλοι συγκλίνουν στην άποψη πως πίσω από την κόντρα κρύβεται η εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθηνών.!

·       Περιφέρεια Πελοποννήσου.! Ένας πρώην στενός συνεργάτης του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο Παναγιώτης Καρβελάς, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία φημολογείται πως θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού του Γιάννη Μανώλη. Για πολλούς καχύποπτους, η εν λόγω υποψηφιότητα σημαίνει ότι οι «Καραμανλικοί» στηρίζουν τον παλαιό συνδικαλιστή ως ένδειξη διαφοροποίησης για τη στήριξη του κόμματος στον Πέτρο Τατούλη.!

·       Δήμος Γαλατσίου.! Μέσα στον γενικό χαμό που γίνεται με τους «δήθεν» ανεξάρτητους υποψηφίους μπερδεύτηκε ο δήμαρχος Κυριάκος Τσίρος. Βρέθηκε στην κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο του κι είπε το αμίμητο…, «είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας».!

·       Δήμος Περιστερίου.! Στην ταβέρνα «Συμπόσιο», ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, πρόσφερε δείπνο στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Κουμουτσάκο. Αναμφίβολα ο έμπειρος διπλωμάτης είχε ανάγκη μια κουβέντας με τον έμπειρο αυτοδιοικητικό που πριν λίγες ημέρες έπαιζε για την ίδια περιφέρεια με την ίδια στήριξη.!

·       Αρκαδία.! Όλοι, κόμμα και υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχης ψάχνουν την Ανδρέα.! Που είναι, αλήθεια, ο Ανδρέας.? Ο άλλοτε λαλίστατος και πανταχού παρών ευρισκόμενος κ. Λυκουρέντζος, που έχει χαθεί.? Και κυρίως, ΓΙΑΤΙ.?

·       Δήμος Αθηναίων.! Ο πρώην δήμαρχος και ξανά υποψήφιος, Νικήτας Κακλαμάνης, υποστηρίζει πως θα έχει στο ψηφοδέλτιό του και αριστερούς υποψηφίους. Είναι αλήθεια.! Στην πορεία θα χάσει πολλούς από τους, νυν, δικούς του και θα χτυπήσει αλλού πόρτες.! Η στήλη έχει γράψει ότι, ο Νικήτας έχει μπει στον κήπο της Γεσθημανή κι οδεύει προς το όρος των Ελαιών. Για όσους γνωρίζουν καινή διαθήκη εκεί προδόθηκε ο Ναζωραίος.!

·       Δήμος Λέσβου.! Πνέει μένεα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Βογιατζής, κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Μαυρογιαλούρο τον ανεβάζει, μαυρογιαλούρο τον κατεβάζει. Η αιτία είναι γνωστή. Ο κ. υπουργός, σε αγαστή συνεργασία με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σηφουνάκη, έκανε τα πάντα για να σπάσει ο ενιαίος Καλλικρατικός Δήμος με στόχο να πάρει με το μέρος του, τους συμπατριώτες του ενόψει και της μελλοντικής υποψηφιότητάς του στο νησί. Φυσικά, ο κ. Βογιατζής είδε τον δυναμικό αντίπαλο που θα του «πάρει» την έδρα και τα πήρε κυριολεκτικά στο κρανίο.!

·       Κέρκυρα.! Τέσσερις αιρετοί της πρώην Νομαρχίας Κερκύρας, επί διοικήσεως του γαλάζιου Στέφανου Πουλημένου, συνελήφθησαν για μη απόδοση ΦΠΑ από επιχείρηση της Νομαρχίας της οποίας ήταν μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Ωστόσο, η «λαδιά» για την αυτοδιοίκηση σε περιόδους που καταγγέλλεται για διαφθορά κι αδιαφάνεια παραμένει και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.! 

·       Δήμος Χανίων.! Σοβαρές αιχμές, έως και καταγγελίες, κατά του δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη αφήνει με την παραίτησή του ο αντιδήμαρχος, Μανώλης Κεμεσίδης. Σημειώνεται πως ο παραιτηθείς ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών χώρος λίαν ευάλωτος σε πειρασμούς μύριους εξαιτίας των έργων, των αναθέσεων και των μεγάλων οικονομικών κονδυλίων. Ο δήμαρχος αμύνεται υποστηρίζοντας πως όλα…, «έχουν γίνει με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων». Οίδομεν.!  

·       Δήμος Κηφισιάς.! Στην καρδιά των Σαμαρικών χτυπάει ο παμπόνηρος κι έμπειρος Γιάννης Σγουρός. Στο Δήμο Κηφισιάς με δήμαρχο τον γαλάζιο, Νίκο Χιωτάκη, γείτονα και κουμπάρο του πρωθυπουργού, εγκαινιάζεται ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της προγραμματικής σύμβασης του έργου «Κατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην περιοχή Τριγώνου Φραγκοπούλου». Οι κάτοικοι το διεκδικούσαν εδώ και 20 χρόνια και γίνεται τώρα. Τι να κάνει ο «δύσμοιρος» δήμαρχος.? Κουμουτσάκο που λέει ο κόμμα ή Σγουρό που έχει υποχρέωση.?

·       Δήμος Αγίας Παρασκευής Αττικής.! Βαριές καταγγελίες κατά της Δημοτικής Αρχής Ζορμπά. Ο υποψήφιος Δήμαρχος , Βασίλης Γιαννακόπουλος

εγκαλεί τον νυν Δήμαρχο ότι  « χωρίς να έχει συζητηθεί σε κανένα Όργανο ή Επιτροπή του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή, Σχολική Επιτροπή ή Επιτροπή Παιδείας» εξήγγειλε  την « ασφάλιση των μαθητών των Δημόσιων Σχολείων της πόλης μας σε μία(!) συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία, χωρίς άλλη προσφορά, λειτουργώντας σαν dealer ασφαλιστικής εταιρίας» .! Γιατρέ, πάρε θέση.!

@

Οι παππάδες στην πρώτη γραμμή των εκλογών.!

Κυριακή της Ορθοδοξίας η περασμένη και στους Δήμους με πονηρούς κι υποκριτές, αν όχι και θεομπαίχτες, δημάρχους ανεδείχθη η θρησκευτική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο και δεινοπάθησαν τα καλαμαράκια, τα χταπόδια, οι γαρίδες και λοιπά θαλασσινά στις συνοικιακές ταβέρνες προς τέρψιν πάντα των ιερωμένων.

Δήμαρχοι ‘η υποψήφιοι δήμαρχοι που δεν ξέρουν που πέφτει και ποια εκκλησία είναι η ενορία τους καμπούριασαν από τις πολλές γονυκλισίες στην λειτουργία. Κι αμέσως μετά στην ταβέρνα «που έχει υποχρέωση στον δήμαρχο», παρέθεσαν πλούσιο γεύμα με σαρακοστιανά στους ιερείς των εκκλησιών του Δήμου.!

Φυσικά, πίσω από την όλη παράσταση κρύβονται τα ψηφοδέλτια που ιερωμένοι, ψαλτάδες και λοιποί νεωκόροι ή παρατρεχάμενοι μοιράζουν σε όσους πεινασμένους και ταλαίπωρους σιτίζουν στα ενοριακά συσσίτια.!

Μακαριότατε βούρδουλα.! Σε εκθέτουν.!

    

SMS

Διχασμός ψυχής και σώματος στους ΑΝΕΛ.! Το κόμμα κι ο πρόεδρός του, Πάνος Καμμένος, επιμένουν πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές, Δήμους ή περιφέρειες, όπου οι ΑΝΕΛ δεν έχουν δικό τους υποψήφιο, πρέπει να υποστηριχθεί «αντιμνημονιακός υποψήφιος». Και κυρίως στον δεύτερο γύρο. Με άλλα λόγια πέφτει γραμμή για ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, οι συγγενικές ρίζες με την Νέα Δημοκρατία προκαλούν τοπικές θύελλες. Υπάρχουν αντιδήμαρχοι των ΑΝΕΛ σε γαλάζιες δημαρχιακές αρχές. ΟΙ εν λόγω δύσκολα θα αφήσουν τους θώκους και τις ανάλογες απολαβές για τις προσταγές του κόμματος.!  Ισχύει το λαϊκό, αλλού τρως, αλλού πίνεις κι αλλού πας και το δίνεις.!

SMS

Στα δύο η Νέα Δημοκρατία στην Αττική.! Οι εκλεγμένοι γαλάζιοι δήμαρχοι της Αττικής βρίσκονται όντως σε δύσκολη θέση. Άλλον υποψήφιο Περιφερειάρχη τους υπαγορεύει το κόμμα να στηρίζουν κι άλλον η συνείδηση ‘η έστω η απλή υποχρέωσή τους. Από την Συγγρού και το Μέγαρο Μαξίμου λένε «ψήφο στον Γιώργο Κουμουτσάκο». Πολλοί όμως έχουν ήδη εκτεθεί υπέρ του Γιάννη Σγουρού. Εκτός από τη συνείδηση, το κόμμα και τις όποιες τύψεις,  είναι και η ψήφος των πολιτών. Δεν ξέρουν που να «ψαρέψουν ψήφους».! Πέραν όλων τούτων είναι κι οι φίλα προσκείμενοι στην Αγία Οικογένεια της οδού Αραβαντινού που ορκίζονται στο όνομα Γιάννης Σγουρός.! Πονοκέφαλος στο Μαξίμου και πίκρα για τον διπλωμάτη.!

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ