2014-03-15 11:46:09
Φωτογραφία για Αχαΐα: Σημαντικές ελλείψεις σε «νευραλγικές» υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για ακόμα μια φορά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, για τις σημαντικές ελλείψεις που... καταγράφονται σε «νευραλγικές» υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης και διαμορφώνουν, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές Αστυνομικοί μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τα τοπικά δεδομένα.

Την ώρα που η τοπική ΕΛ.ΑΣ επιχειρεί με αλχημείες να καλύψει βάρδιες και κενά, η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αν και γνωρίζει αρνείται να δώσει λύση στο θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, ενισχύοντας τες με προσωπικό.

« Ενδεικτικά σας αναφέρω πως το Τμήμα Μεταγωγών των Δικαστηρίων ενισχύεται καθημερινά από 30-40 άτομα από άλλες υπηρεσίες ακόμα και από την Καλάβρυτα», δήλωσε μιλώντας στο patratora.gr, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαίας, Χάρης Τσίτσικας, για να προσθέσει «εάν λάβουμε υπόψη μας πως 20 άτομα διατίθεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για την φύλαξη κρατουμένων στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου, σε συνδυασμό με την κάλυψη αθλητικών γεγονότων στην περιοχή μας, τότε δεν υπάρχει αστυνομικός διαθέσιμος για να επιτελέσει το κύριο έργο της ΕΛ.ΑΣ, που είναι η αστυνόμευση»


Τραγική είναι η κατάσταση στα Αστυνομικά Τμήματα της Περιφέρειας, όπου Αστυνομικοί καλούνται να κάνουν βάρδια μόνοι τους καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της υπηρεσίας που υπηρετούν, ενώ αρκετές είναι οι περιπτώσεις που ένας Αστυνομικός εκτελεί εποχούμενη περιπολία, όπως στην περίπτωση της ένοπλης ληστείας την περασμένη Δευτέρα στην Αγροτική Τράπεζα στην Κλειτορία, που είχε και ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

» Η Άμεση Δράση που υπηρετώ έχει μετατραπεί σε υπηρεσία μέτρων τάξης, καθώς ενισχύουμε άλλες υπηρεσίες το ίδιο συμβαίνει και με τα Αστυνομικά τμήματα», υπογραμμίζει ο κ. Τσίτσικας, επισημαίνοντας την ίδια ώρα πως «πλέον αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ως Ένωση Αχαΐας θα κάνουμε ότι πρέπει και καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου, να κατανοήσουν το πρόβλημα και να δώσουν το άμεσα λύση».
patratora.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ