2014-03-16 10:13:08
Φωτογραφία για Οι νικητές του Band Festival 2014
Νέοι μουσικοί μεγάλου βεληνεκούς έπαιξαν στο Band Festival 2014 και παρουσίασαν τις συνθέσεις τους. Συνθέσεις αλλά και ερμηνείες που θα μπορούσαν άνετα να σταθούν στη διεθνή σκηνή.

Aν και για τους περισσότερους η μουσική είναι χόμπι και αγάπη, η αντιμετώπισή τους προς αυτή είναι επαγγελματική και απόλυτα σοβαρή.

Η αυλαία του Τελικού του Band Festival 2014 έπεσε αργά το βράδυ του Σαββάτου 15 Μαρτίου. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αξιολόγησε τόσο τη σύνθεση όσο και την ερμηνεία και, με θετικότατες κρίσεις για όλα τα συγκροτήματα που είχαν επιλεγεί να εμφανιστούν στον Τελικό αφού διέθεταν ιδιαίτερα χαρίσματα το καθένα, αποφάσισε τελικά να απονείμει τα βραβεία ως εξής:

Α' Βραβείο: HalfNote

Β' Βραβείο & Βραβείο MTV: Carbonated Lemonade

Γ' Βραβείο: Missing Pulse

Έπαινος: Lie

Τα βραβεία περιλαμβάνουν Μουσικά όργανα και εξοπλισμό Yamaha, Sennheiser, Line 6 αξίας 2.300€, υποτροφίες φοίτησης στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, μουσικές παραγωγές από τη SAE, συμβόλαια για την κυκλοφορία digital singles από τη δισκογραφική εταιρεία Final Touch.


Το βραβείο MTV συνίσταται σε παραγωγή video clip και συνεργασία με το MTV.

Λόγω του γενικότερου επιπέδου των συγκροτημάτων του Τελικού, η δισκογραφική εταιρεία Final Touch αποφάσισε να εκδώσει το CD του Band Festival 2014, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο τραγούδια από κάθε συγκρότημα.

Tα συγκροτήματα του Τελικού (με τη σειρά εμφάνισής τους):

Sensual Join

Carbonated Lemonade

Missing Pulse

Mistful

LiE

HalfNote

10 Code

Πολύ "δυνατά" όμως ήταν κατά γενική ομολογία τα περισσότερα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στα Live του Band Festival 2014.

Οι "Best performers" των Live κερδίζουν μουσικά όργανα μεγάλης αξίας από τη Yamaha.

"Best keyboardist" των Live ψηφίστηκε ο Λεωνίδας Διαμαντόπουλος των Manhattan Project

"Best guitarist" ο Λευτέρης Μαρκαντωνάτος των Missing Pulse

"Best drummer" o George K. των LiE

Toν Τελικό παρουσίασε ένας χαρισματικός άνθρωπος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου και γνώστης της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πέτυχε να ξεσηκώσει τον ενθουσιασμό του κοινού της Αίθουσας Συναυλιών Φίλιππος Νάκας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ