2014-03-16 12:10:38
Φωτογραφία για Diesel που διακρίνονται σε οικονομία & απόδοση
Τα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα μοντέλα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση, ενώ –παράλληλα- μπορούν να χαρίζουν υψηλές αποδόσεις.

Είναι γεγονός πως τα σύγχρονα μοντέλα και ειδικότερα τα πετρελαιοκίνητα, έχουν διευρύνει τις αγοραστικές επιλογές του κοινού. Αλλωστε επιλέγοντας σήμερα ένασύγχρονο πετρελαιοκίνητο μοντέλο, αγοράζεις όλα όσα θα χρειαστείς από το αυτοκίνητό σου σε πολύ προσιτή τιμή. Προσφέρουν υψηλή απόδοση που μπορεί και συνδυάζεται με κορυφαία οικονομία καυσίμου αλλά και γενικότερα, με χαμηλά πάγια έξοδα, όπως η απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας.

Δύο μοντέλα που πληρούν το παραπάνω «πακέτο» για την μικρομεσαία και μικρή κατηγορία είναι τα Ford Focus 1,6 TDCi ECOnetic 105 PS και Renault Clio 1,5 dCi 90 PS αντίστοιχα.

Το Renault Clio 1,5 dCi, από τη μικρή κατηγορία, διαθέτει μία πολύ φρέσκια καιμοντέρνα σχεδίαση, που –αναμφίβολα- μαγνητίζει αρκετά βλέμματα στο πέρασμά του
. Η hot εμφάνισή του συνδυάζεται με τον οικονομικό πετρελαιοκινητήρα των 1.500 κ.εκ dCi, ο οποίος αποδίδει 90 ίππους και 220 Nm ροπής, ενώ η κατανάλωση περιορίζεται στα 3,4 λτ./100 χλμ. Οι εκπομπές είναι χαμηλότερα από 100 γρ./χλμ CO2, κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσεται από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Από την άλλη, στην κατηγορία των μικρομεσαίων, το Ford Focus 1,6 TDCi ECOnetic 105 PS κρατάει τα «σκήπτρα» του οικονομικότερου οικογενειακού μοντέλου σχετικά με την κατανάλωση, μιας και η τεχνολογία ECOnetic είναι το κλειδί της… επιτυχίας, αφού χρειάζεται μόλις 3,4 λτ. για να διανύσει μία απόσταση 100 χλμ. O εν λόγω κινητήρας αποδίδει 105 ίππους, ενώ η ροπή του φτάνει τα 270 Nm με αποτέλεσμα να κινείται άνετα τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Επίσης, στα συν του μοντέλου φυσικά είναι και η απαλλαγή του από τα τέλη κυκλοφορίας.
πηγή
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ