2014-03-16 13:53:55
Φωτογραφία για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-0
Η κυριαρχία του Ολυμπιακού (και) φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο «σφραγίστηκε» και τυπικά το βράδυ του Σαββάτου (15/3) στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν, με κακή εμφάνιση, 2-0 τον ελλιπή Πανθρακικό, για την 29η αγωνιστική της Superleague και εξασφάλισαν μαθηματικά την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους, καθώς η διαφορά που απέκτησαν από Ατρόμητο (18) και ΠΑΟΚ (19) δεν καλύπτεται στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (σ.σ. ακόμα και αν ο «δικέφαλος» νικήσει τον Αρη την Κυριακή).

Τίτλος Νο 41, λοιπόν, στην τροπαιοθήκη του Ολυμπιακού, τέταρτος συνεχόμενος και 16ος τα τελευταία 18 χρόνια, από το 1997 όταν και μπήκε τέλος στα «πέτρινα χρόνια».

Γι' αυτό το ματς, άλλωστε, ζουν και αναπνέουν όλοι στον Ολυμπιακό μετά τις 25 Φεβρουαρίου και το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο. Σε αυτούς τους ρυθμούς κινούνται έκτοτε οι πρωταθλητές, κάτι που έκαναν και απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής
. Ο Μίτσελ ξεκούρασε προκαταβολικά παίκτες (Σαλίνο, Μανωλάς) αλλά και στη διάρκεια του αγώνα, έκανε δοκιμές, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του έδειχναν να σκέφτονται μόνο το ματς της Τετάρτης (19/3) και δεν έπαιξαν καλά.Ενας τίτλος που δεν μπόρεσε να γιορταστεί από τους φίλους των Πειραιωτών στο Φάληρο, λόγω της απουσίας του κόσμου, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ελπίζουν να γιορταστεί σε τέσσερις μέρες μαζί με (τουλάχιστον) 3.500 φίλους της ομάδας, στο «Ολντ Τράφορντ», με πρόκριση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά του Champions League.

Κακή εικόνα, οφσάιντ γκολ, σωστή αποβολή

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μονόλογος για τον Ολυμπιακό (71% - 29% η κατοχή μπάλας, 8-0 οι τελικές προσπάθειες), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση. Ουδέποτε βρήκαν ρυθμό απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα (3 κεντρικοί αμυντικοί) του Πανθρακικού, ο οποίος έκλεισε τους χώρους και σπάνια βγήκε μπροστά, «ψάχνοντας» την αντεπίθεση.

Μια κοντινή άστοχη κεφαλιά του Βαλντέζ (4') και δύο μακρινά σουτ του Χολέμπας (11', 21') ήταν όλα όσα είχαν να επιδείξουν οι γηπεδούχοι, πριν το οφσάιντ-γκολ του Βαλντέζ στο 35' με προβολή. Στο 41' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σαρακατσάνου με 2η κίτρινη κάρτα, με τον Ολυμπιακό να πιέζει, να χάνει δύο καλές ευκαιρίες (43' Πέρεζ, 45'+1' Μανιάτης), αλλά ο Αθανασιάδης δεν επέτρεψε να παραβιαστεί εκ νέου η εστία του.

Μονόλογος στο ίδιο μοτίβο

Ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι κυρίαρχος στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και κακός. Είχε δοκάρι στο 52' με τον Ντομίνγκες και κάποιες άλλες ευκαιρίες (63' Κάμπελ, 69' και 77' Παπάζογλου) αλλά ήταν εμφανές ότι οι παίκτες του δεν φόρτσαραν, απλά αξιοποίησαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και την αγωνιστική τους ανωτερότητα και δεν απειλήθηκαν ως το τέλος.

Οι φιλοξενούμενοι, από τη δική τους πλευρά, έπαιξαν και πάλι άμυνα, όπως και στο πρώτο 45λεπτο, έμειναν χωρίς ευκαιρία στην αναμέτρηση (2 τελικές προσπάθειες), ενώ στο τέλος προσπάθησαν να βγουν μπροστά. Όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει 1-0, αλλά ήρθε το πέναλτι του Φουστέρ στο 90' για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

ΣΚΟΡΕΡ: 35' Βαλντέζ, 90' πεν. Φουστέρ

ΔΟΚΑΡΙ: 52' Ντομίνγκες

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 41' Σαρακατσάνος (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20' Σαρακατσάνος, 89' Μπεν Σαμπάτ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Τόρες, Χολέμπας, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Πέρεζ (58' Φουστέρ), Ντομίνγκες (72' Σέποβιτς), Βαλντέζ (72' Μασάντο).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αθανασιάδης, Εμποου, Σαρακατσάνος, Χρήστου (67' Μακρυδημήτρης), Μπαϊκαρά, Ντιόγκο, Σαμπάτ, Ρομέου, Καθάριος (82' Ζδράβος-Ρίζος), Μολίνα (59' Λαδάκης), Χασομέρης.
sentragoal
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μοντέρνοι Μυθοι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μοντέρνοι Μυθοι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ