2014-03-16 17:05:30
Φωτογραφία για Η πρώτη σαμπάνια στον Ρόζμπεργκ!
Ο Νίκο Ρόζμπεργκ είναι πρώτος νικητής της νέας χρονιάς της Φόρμουλα 1 που εκκίνησε στο σιρκουί της Μελβούρνης στο Άλμπερτ Παρκ. Αυτή ήταν η 4η νίκη στην καριέρα του Γερμανού της Mercedes, μία μόλις λιγότερη από τον πατέρα του Κέκε.

Στη δεύτερη θέση τερματισε ο Ντανιέλ Ρικιάρντο στον πρώτου του αγώνα με την ομάδα της Red Bull. Aυτή ήταν η καλύτερη επίδοση από έναν Αυστραλό στο γκραν πρι της πατρίδας του.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εκπληκτικός Κέβιν Μάγκνουσεν, της McLaren στο ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. O Δανός πιλότος έγινε μόλις ο τρίτος στα τελευταία 43 χρόνια που τερματίζει σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις στον πρώτο του αγώνα. Ο Βιλνέβ (1996) και ο Χάμιλτον (2007) ήταν οι άλλοι δύο.

Στους 30 πρώτους γύρους είδαμε εντυπωσιακό θέαμα. Από την πρώτη κιόλας στροφή, εκεί όπου ο Κομπαγιάσι δεν υπολόγισε σωστά τα φρένα του και έπεσε πίσω από τον Μάσα. Ο poleman Λιούις Χάμιλτον έκανε πολύ κακή εκκίνηση και έχανε θέσεις μέχρι που εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα στον 3ο γύρο. Όπως και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ στον 5ο. Ο Γερμανός έχει να εγκαταλείψει στο εναρκτήριο γκραν πρι της χρονιάς από το 2008, όταν έτρεχε για λογαριασμό της Toro Rosso.


Φανταστικός ήταν ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος εκκίνησε από την 15η θέση αλλά με αλλεπάληλες προσπεράσεις είχε ανέβει στην 5η θέση. Ωστόσο ένα κλατάρισμα από μία επαφή με τον τοίχο του τον οριοθέτησε κάπως. Επέστρεψε όμως δυναμικά και κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη εξάδα.

Τα ηλεκτρικά προβλήματα για τις Ferrari, όπως ενημερωθήκαμε στο τέλος, ταλαιπωρούσαν από την εκκίνηση τους Αλόνσο και Ράικονεν που τελικά κατέλαβαν την 5η και 8η θέση.

Από τον 40 γύρο και μετά ο Ρόζμπεργκ άνοιξε τη διαφορά του και έφτασε άνετα στην πρώτη νίκη της σεζόν στον εναρκτήριο αγώνα. Χωρίς πίεση ολοκλήρωσαν και οι Ρικιάρντο, Μάγκνουσεν σε μία πρεμιέρα που ούτε οι ίδιοι ονειρεύονταν.

Η υπόλοιπη δεκάδα: Μπάτον, Αλόνσο, Μπότας, Χούλκενμπεργκ, Ράικονεν, Βερνιέ, Κβίατ.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επικοινωνία Πούτιν - Μέρκελ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επικοινωνία Πούτιν - Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ