2014-03-16 22:11:47
Φωτογραφία για Ισόπαλο το επεισοδιακό ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ
Το ξύλο... κέρδισε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο Αρης προηγήθηκε με τον Τάτο (23') και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 45' με αυτογκολ του Οικονομόπουλου. Τραγική διαιτησία από τον Κομίνη.

Πολλά νεύρα, σκληρές μονομαχίες και αποφάσεις του διαιτητή Κομίνη που αμφισβητήθηκαν έντονα (κυρίως από τον ΠΑΟΚ) και τον κατέστησαν μεγάλο πρωταγωνιστή του ντέρμπι, περιείχε η αναμέτρηση του Αρη με τον ΠΑΟΚ στο "Κλ. Βικελίδης".

Αν και τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι έδειχναν ότι θα γίνει ένα καλό ματς, η λογική των "τσαμπουκάδων" επικράτησε και μαζί με την αποβολή του Κάτσε (δίνει δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να "φωνάζει" για άνιση αντιμετώπιση από τον Κομίνη, καθώς δεν απέβαλλε τουλάχιστον τον Τσουμάνη) οδήγησαν σε μία κοκορομαχία με συνεχή φάουλ, λογομαχίες παικτών και πολύ λίγο παιχνίδι με μπάλα.

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, μόνο προς το τέλος όταν και ο Αρης έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αγκάνθο, έγιναν προσπάθειες από τις δύο ομάδες να πετύχουν και το γκολ της νίκης. Κάπως έτσι το ντέρμπι έληξε με το καταδικαστικό 1-1 για τον Αρη, τον ΠΑΟΚ να μετρά απώλέιες σε παίκτες (εκτός του Κάτσε, Κλάους και Τζαβέλλας συμπλήρωσαν δέκα και επτά κίτρινες αντίστοιχα) και τους ουδέτερους θεατές να αναρωτιούνται γιατί ο Κομίνης κράτησε μόνο τρία λεπτά καθυστερήσεων.


Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Γεώργιος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

Αρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Βανγκέλι, Τσουμάνης, Κύργιας (79' Αγγελούδης), Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Σουνάς (Καραγιάννης 60'), Καμινιώτης, Τάτος, Μανιάς, Αγκάνθο.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης (90+ Κίτσιου), Νάτχο, Κάτσε, Λούκας (63' Σαλπιγγίδης), Στοχ (86' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

Γκολ: Τάτος 23', Οικονομόπουλος (αυτ. 45')

Κίτρινες κάρτες: Καμινιώτης 13', Τάτος 24', Οικονομόπουλος 45'+, Αγκάνθο 45+, Βανγκέλι 72', Αγγελούδης 81'-Αθανασιάδης 45+, Τζαβέλλας 52', Νάτχο 52', Γλύκος 70'

Κόκκινες κάρτες: Αγκάνθο 88'-Κάτσε 45+

Θυμηθείτε εδώ το Live της αναμέτρησης Αρης - ΠΑΟΚ 1-1

Ανασκόπηση

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως αναμένονταν με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό του ματς. Στο 8' μία συρτή σέντρα του Λούκας κόπηκε τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς του Αρη, ενώ κατά τα άλλα στα πρώτα λεπτά του ματς κυριάρχησαν, κυρίως, τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών των γηπεδούχων.

Λάθος του Γλύκου και 1-0

Ο Αρης, πάντως, προηγήθηκε στο 24' κόντρα στην ροή του αγώνα, όταν ο Τάτος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε και μπέρδεψε τον Γλύκο, ο οποίος την έχασε μέσα από την αγκαλιά του. Ακολούθησε ένα σουτ του Στοχ στο 26', ο Διούδης, όμως, ήταν σε ετοιμότητα, σε ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να πολιορκεί την εστία του Αρη.

Στο 33' ο Μανιάς μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Γλύκος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει, ενώ στην ακριβώς επόμενη φάση ο Αθανασιάδης βρήκε τον Στοχ,  σε θέση βολής, όμως, το σουτ του Σλοβάκου πέρασε παράλληλα από με την εστία του Διούδη.

Ο Στοχ ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, όταν στο 40' εξαπέλυσε βολίδα από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε μόλις άουτ. Ο Αθανασιάδης στο 41' πάσαρε για τον Νάτχο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως, το σουτ του Ισραηλινού έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Λύτρωση για ΠΑΟΚ με αυτογκολ

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 43', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κλάους έπιασε την πρώτη κεφαλιά, αλλά ο Κατσουράνης που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας για λίγο δεν πρόλαβε να την στείλει στα δίχτυα. Στο 45' πάντως, ο ΠΑΟΚ λυτρώθηκε με μία περίεργη φάση. Ο Αθανασιάδης είχε την μπάλα στην κατοχή του στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και ο Οικονομόπουλος που ήρθε από πίσω με φόρα τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στη γωνία του Διούδη.

Σύρραξη και αποβολη Κάτσε

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα μετά από μαρκάρισμα του Κάτσε στον Κύργια. Ο Κομίνης εξάντλησε την αυστηρότητα του και απέβαλλε τον νεαρό μέσο του ΠΑΟΚ, ενώ μοίρασε τρεις συνολικά κίτρινες στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που ενεπλάκησαν στην σύρραξη που ακολούθησε.

Με καθυστέρηση άρχισε το δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σημαντική καθυστέρηση, ενώ κατά την διάρκεια του ημιχρόνου αποβλήθηκαν από τον πάγκο ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ, Κώστας Ιωσηφίδης και το μέλος της διοίκησης, Παναγιώτης Ποικιλίδης. Η πρώτη τελική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα κακό σουτ του Κατσουράνη στο 54' από πλεονεκτική θέση.

Ο Μανιάς στο 58' μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως, ο Βίτορ με σωτήριο τάκλιν τον πρόλαβε πριν σουτάρει. Στο 64' ο Τζαβέλλας σέντραρε, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Στοχ έφυγε στην αντεπίθεση, σούταρε και ανάγκασε τον Διούδη σε δύσκολη επέμβαση με τα πόδια.

Ο αγώνας στη συνέχεια χάλασε λόγω των πολλών νεύρων και την ανοχή του Κομίνη στα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του Αρη, ενώ στο 74' ο διαιτητής απείλησε με διακοπή εξαιτίας αντικειμένων που έριχναν στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί των γηπεδούχων. Η τελευταία αξιόλογη φάση του ματς σημειώθηκε στο 89', όταν ο Νάτχο βρήκε μέσα στην περιοχή τον Γεωργιάδη, ο Ελληνας μεσοεπιθετικός αφού προσποιήθηκε πάσαρε στον Ισραηλινό ο οποίος αφύλακτος από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Ο MVP

Ο Τάτος ήταν πολύ κινητικός και ξεχώρισε ανάμεσα στους παίκτες του Αρη. Ετρεξε πολύ και προσπαθούσε συνεχώς να δημιοουργήσει ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ

Η Απογοήτευση

Ο Κομίνης έκανε κακή διαχείριση του αγώνα, στον πειθαρχικό έλεγχο παίρνει... μηδέν, όπως βέβαια και στον χρόνο καθυστερήσεων που ξέχασε να κρατήσει

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ