2014-03-17 04:34:11
Φωτογραφία για Βεντούζες... η νέα τάση στο Χόλιγουντ
Βεντούζες! Είχαμε να συνηθίσει να τις βλέπουμε από τις γιαγιάδες μας. Σήμερα, όμως, έχουν γίνει το απόλυτο trend και οι περισσότερες σταρ του Hollywood τις έχουν δοκιμάσει ενώ θεωρείται μόδα το να κυκλοφορούν με τα σημάδια από τις βεντούζες Την αρχή έκανε η πάντα εκκεντρική Βικτόρια Μπέκαμ για να την ακολουθήσει η επίσης πρωτοπόρος Γκούινεθ Πάλτροου και τελευταία, η πρωταγωνίστρια του σίριαλ Girl, Λένα Ντούναμ, που δεν δίστασε να ποστάρει τη μελανιασμένη της πλάτη στο instagram. Προς τι λοιπόν τέτοιος πόνος;

Τι ακριβώς είναι οι βεντούζες;

Πρόκειται για ένα αρχαίο είδος εναλλακτικής ιατρικής που προέρχεται από την Κίνα και κατά την οποία μικρά (ειδικά) ποτηράκια τοποθετούνται στην πλάτη του ασθενούς. Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει με ζέστη, όπου η κούπα ζεσταίνεται με φωτιά και σφηνώνει γρήγορα στο δέρμα. Μπορεί, βέβαια, να γίνει και με βελόνες, με κάποιο τρόπο, αλλά αν ο ασθενής έχει πρόβλημα με τις βελόνες γίνεται με τον πρώτο τρόπο που είναι και ο παραδοσιακός.


Πώς δουλεύει;

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει βεντούζες για διαφορετικούς λόγους. Τις χρησιμοποιούν για να μειώσουν πόνους στην πλάτη αλλά και σε ασθενής που έχουν κρύωμα, βήχα ή διάφορες καταστάσεις άσθματος. Επίσης χρησιμοποιείται και σε εκείνους που νιώθουν ότι έχουν ένταση χαμηλά ή ψηλά στην πλάτη, στο λαιμό αλλά και στους ώμους. Οι κούπες βοηθούν στο να τραβιούνται προς τα έξω οι τοξίνες και να κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα στον οργανισμό σου.

Τι γίνεται, όμως, με τα σημάδια;

Το σίγουρο είναι πως από τη στιγμή που θα κάνεις βεντούζες θα δημιουργηθούν κόκκινα σημάδια στην επιδερμίδα σου. Το πόσο γρήγορα θα φύγουν εξαρτάται από το πρόβλημα που έχεις και από το δέρμα σου ενώ συνήθως μένουν από 3-7 μέρες. Αν, όμως, το πρόβλημα που έχεις είναι για παράδειγμα μία χρόνια περίπτωση, όπως ένας βήχας που έχει κρατήσει ένα μήνα, τότε τα σημάδια μπορεί να μείνουν μέχρι και πάνω από μία εβδομάδα.

Μπορεί να ακούγεται άσχημο και επίπονο αλλά δεν είναι καθόλου. Στην πραγματικότητα είναι μία πάρα πολύ αποτελεσματική θεραπεία και σε κάνει να νιώθεις πολύ καλά. Είναι χαλαρωτική και αν γενικά είσαι άτομο με πολύ άγχος και στρες, τότε οι βεντούζες είναι ιδανικές για σένα ενώ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως υποκατάστατο του κλασικού μασάζ. Αν από την άλλη έχεις κάποιο χρόνιο βήχα για τον οποίο έχεις δοκιμάσει τα πάντα, καλό θα ήταν να δώσεις μία ευκαιρία και στις βεντούζες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ