2014-03-17 19:41:21
Φωτογραφία για Εξαφάνιση αεροσκάφους: Η τελευταία «καληνύχτα» ανήκε στον συγκυβερνήτη
Οι τελευταίες λέξεις τις οποίες άκουσαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από το μαλαισιανό επιβατικό αεροσκάφος του οποίου η τύχη αγνοείται εδώ και 10 ημέρες ελέχθησαν από τον συγκυβερνήτη του, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία Malaysia Airlines.

Η πληροφορία ρίχνει νέο φως στο χρονικό σημείο στο οποίο, κατά τα φαινόμενα, το αεροσκάφος εξετράπη εσκεμμένα της πορείας του.

Η επιβεβαίωση ότι η φωνή ανήκει στον Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ δόθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία Μαλαισιανοί αξιωματούχοι επιτέθηκαν εναντίον όσων διακινούν «ανεύθυνες θεωρίες» για το τι έχει συμβεί σε σχέση με το αεροσκάφος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι θεωρίες αυτές «παραπλανούν τους συγγενείς των επιβατών, αλλά και το κοινό», ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Ο πιλότος Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ και ο συγκυβερνήτης βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της έρευνας, με σημείο – κλειδί το ποιος είχε τον έλεγχο του αεροσκάφους όταν άλλαξε πορεία, μία περίπου ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με κατεύθυνση το Πεκίνο.


Το μήνυμα από το χώρο του πιλοτηρίου «Εντάξει, καληνύχτα» συμπίπτει χρονικά με την κομβικής σημασίας χειροκίνητη απενεργοποίηση των συστημάτων εντοπισμού του αεροσκάφους.

Το τελευταίο σήμα από το σύστημα ACARS ελήφθη 12 λεπτά πριν από τα τελευταία λόγια του συγκυβερνήτη.

Ο αναμεταδότης του αεροπλάνου ήταν κλειστός ήδη δύο λεπτά μετά τα λόγια αυτά και λίγα λεπτά αργότερα το αεροσκάφος θα έβγαινε εκτός πορείας.

Πηγή: naftemporiki
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ