2014-03-17 20:26:35
Φωτογραφία για Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν υψηλότερη σύνταξη;
Κέρδος με υψηλότερη σύνταξη έχουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν σε διάφορα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου, όπως τα

ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ, τα επιμελητήρια, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα (γηροκομεία) και άλλους φορείς ή οργανισμούς, καθώς μπορούν βάσει νόμου να επιλέξουν κατά τη συνταξιοδότησή τους τις διατάξεις του Δημοσίου (υπαλληλικές) ή τις διατάξεις του ΙΚΑ (κοινές).

Η πλειονότητα επιλέγει να βγει στη σύνταξη με διατάξεις ΙΚΑ, καθώς για τον υπολογισμό του τελικού ποσού λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των αποδοχών τους, ενώ αν έβγαιναν με τις υπαλληλικές διατάξεις, η σύνταξή τους θα υπολογιζόταν με τον βασικό μισθό και το επίδομα εξομάλυνσης, δηλαδή με χαμηλότερες αποδοχές!

Η διαφορά αυτή οδηγεί σε μεγαλύτερη σύνταξη και οι διαφορές μπορεί να φτάνουν ως και 262 ευρώ επιπλέον σύνταξη ή κατά 21,6% όπως φαίνεται στο σχετικό συγκριτικό πίνακα που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος.

Προσοχής όμως: Το δικαίωμα επιλογής για σύνταξη με διατάξεις Δημοσίου ή με διατάξεις ΙΚΑ ασκείται μόνο μετά τη λύση της υπαλληλικής τους σχέσης και την έξοδο από την υπηρεσία και μόνο για μια φορά.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ