2014-03-18 09:11:20
Φωτογραφία για Πάτρα: Μέχρι πότε πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί το πολυώροφο του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας
Ένας τριπλός διαγωνισμός και 1,5 χρόνος χρειάστηκαν για να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο αποκατάστασης του κεντρικού πολυώροφου κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», προϋπολογισμού 20.739.217 ευρώ. Φορέας Υλοποίησης είναι η ΔΕΠΑΝΟΜ.

Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η ΕΚΤΕΡ με ποσοστό έκπτωσης 27,94%. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και μέσα από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2007-2013. Η σύμβαση κατασκευής υπογράφηκε στις 30 Οκτωβρίου 2013. Η συνολική προθεσμία του έργου είναι 24 μήνες (και περιλαμβάνονται και τμηματικές προθεσμίες) και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2015.

Πάντως οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μεγάλη καθυστέρηση στα έργα πριν καν κλείσει το πρώτο εξάμηνο, αναφέρει το δημοσίευμα του ypodomes.gr.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η αναβάθμιση του Κεντρικού Κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας αφορά στην εκτέλεση οικοδομικών και Η/Μ εργασιών καθώς και στην Προμήθεια - Εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού κατά κύριο λόγο στο πολυώροφο τμήμα αυτού
. Η αρχιτεκτονική μελέτη δημοπράτησης βασίσθηκε στην υλοποιημένη στατική ενίσχυση του κτιρίου και πιο συγκεκριμένα στα σχέδια ξυλοτύπων της μελέτης που εφαρμόστηκε από τον ανάδοχο της εργολαβίας. Το κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και 7 ορόφους. Βρίσκεται νότια της νέας πτέρυγας ΤΕΠ- χειρουργείων η οποία έχει ολοκληρωθεί και με την οποία συνδέεται μέσω διακτιριακού διαδρόμου.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης και την προμήθεια εγκατάσταση του Ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του κτιρίου σύμφωνα με την σχετική μελέτη. Τέλος στ συμβατικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται και η εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής (αρχιτεκτονικά, στατικά, Η/Μ και εξοπλισμού) από τον ανάδοχο.

Το έργο περιλαμβάνεται στον Κατάλογο με τα Μεγάλα Υπό Κατασκευή Έργα στην Ελλάδα και η κατασκευή του έργου είναι σε πορεία κατασκευής. Η χρονολογία συνολικής ολοκλήρωσης του είναι για τα τέλη του 2015 αλλά ήδη υπάρχουν καθυστερήσεις.

Το έργο ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

To πρόβλημα με το κεντρικό κτίριο του Αγίου Ανδρέα προέκυψε τον Ιούνιο του 2008 με τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την Πάτρα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ