2014-03-18 10:03:53
Φωτογραφία για Στο εδώλιο τα μέλη της «συμμορίας με τις μαξιλαροθήκες»
Στο εδώλιο του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν τα συλληφθέντα μέλη της... «συμμορίας με τις μαξιλαροθήκες» που είχαν διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις κυρίως σε κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Ηλείας.

Το δικαστήριο, ύστερα από διήμερη ακροαματική διαδικασία, καταδίκασε σε κάθειρξη 14 ετών τον Edmond Gjini 27 χρ., Αλβανό υπήκοο και σε κάθειρξη 7 ετών τον συμπατριώτη του Nertil Sefeti 28 χρ., ενώ άλλοι δύο των οποίων τα στοιχεία είναι γνωστά στις διωκτικές αρχές έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να διαφεύγουν της σύλληψης.

Οι ανωτέρω μαζί με άλλα τρία άγνωστα άτομα είχαν συστήσει –κατά το κατηγορητήριο– εγκληματική οργάνωση και στο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013 είχαν διαπράξει 74 διαρρήξεις σε διάφορες κατοικίες.

Όπως αναφέρθηκε και στην ακροαματική διαδικασία, ο τρόπος δράσης τους ήταν εντυπωσιακός. Κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητα φίλων ή συγγενών που τα δανείζοντο, χρησιμοποιούσαν για τη μεταξύ τους επικοινωνία τηλεφωνικές συνδέσεις με στοιχεία συνδρομητών ανύπαρκτα άτομα ή άτομα από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, ενώ τα περισσότερα από τα κλοπιμαία τα μετέφεραν στην Αλβανία.


Για τη δράση τους αφού στοχοποιούσαν μία κατοικία πήγαιναν σ’ αυτή σχεδόν πάντοτε μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες και αφού είχαν διαπιστώσει ότι οι ένοικοι απουσίαζαν.

Δεν είχαν ποτέ μαζί τους διαρρηκτικά εργαλεία αλλά χρησιμοποιούσαν ό,τι έβρισκαν έξω από την κατοικία (λοστούς, ξύλα, κ.λ.π.) έσπαζαν πόρτες ή παράθυρα για να μπαίνουν μέσα και πάντοτε φεύγοντας έβαζαν τα κλοπιμαία σε... μαξιλαροθήκες που έβρισκαν στο σπίτι που είχαν διαρρήξει.

Οι δράστες είχαν ρημάξει τη Βαρβάσαινα (8 διαρρήξεις), το Λαντζόι (7), τον Αγιο Γεώργιο (5), τα Γρανιτσέικα (5), το Καταράχι (5), Σκουροχώρι και «Τραγανό» από 3 κι ακόμη στο Λαμπέτι, τον Απελώνα, το Λεβεντοχώρι, τα Χανάκια, το Λάνθι, το Κορακοχώρι, τα Λαστέικα, το Κατσαρού, το Κολίρι, τη Σαλμώνη, το Βούναργο, κ.ά.

Στο εδώλιο κάθισαν επίσης ο Γιάννης Λίλας 27 χρ., κάτοικος Πλατάνου, και άλλοι 4 Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι κατηγορούντο για υπόθαλψη ή αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, οι οποίοι όμως αθωώθηκαν από το δικαστήριο, καθώς δεν αποδείχθηκε ότι είχαν τελέσει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούντο.

Οι καταδικασθέντες δεν είχαν συνήγορο και τους διόρισε το δικαστήριο, ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους συνήγοροι υπεράσπισης παρέστησαν ο δικηγόρος Πύργου Νώντας Κυριαζής και η δικηγόρος Πατρών Γεωργία Σακαρέλου. Του δικαστηρίου προήδρευσε ο Εφέτης κ. Κακολύρης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ