2014-03-18 11:33:03
Φωτογραφία για Ματαιώθηκε η γαλλική υπουργική αποστολή στη Μόσχα
Ματαιώθηκε η συνάντηση που επρόκειτο να έχουν στη Μόσχα οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόιγκου, με τους... Γάλλους ομόλογους τους, Λοράν Φαμπιούς και Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αρνήθηκε να εξηγήσει τους λόγους της ματαίωσης.

Η επίσκεψη των δύο υπουργών της Γαλλίας είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα από το Κρεμλίνο, ωστόσο η γαλλική προεδρία είχε επισημάνει ότι η πραγματοποίηση της συνάντησης εξαρτάται «από την πρόοδο στο θέμα της Ουκρανίας».

Έπειτα από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, το οποίο δεν αναγνωρίσθηκε από τις δυτικές χώρες, και την συντριπτική επικράτηση των υποστηρικτών της ένωσης της χερσονήσου με την Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες την επιβολή κυρώσεων εναντίον συγκεκριμένων Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, δήλωσε ότι το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει την πώληση γαλλικών πολεμικών πλοίων Mistral στη Ρωσία, εάν «ο Πούτιν συνεχίσει αυτό που κάνει στην Ουκρανία». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ