2014-03-18 12:08:05
Φωτογραφία για Εννέα μήνες απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων Ηλείας
Σε τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα έχει μετατραπεί το ζήτημα με την καθυστέρηση πληρωμής των καθαριστριών των... σχολείων της Ηλείας, οι οποίες παραμένουν απλήρωτες εδώ και εννέα μήνες, έχοντας καταντήσει έρμαια της γραφειοκρατίας.

Αντίστοιχες περιπτώσεις αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι της Ελλάδας, ενώ οι καθαρίστριες της Ηλείας πλέον είναι αντιμέτωπες με ζητήματα επιβίωσης καθώς είναι ανήμπορες να θρέψουν τις οικογένειές τους.

Τη Δευτέρα το πρωί, αντιπροσωπεία των καθαριστριών που εργάζονται στα σχολεία του δήμου Πύργου, είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στο ζήτημα της πληρωμής τους, ενώ μαζί τους ήταν και ο εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, Σωκράτης Σωτηρόπουλος, καθώς και η εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Μαρία Κουτσούκου.

Οι καθαρίστριες του δήμου Πύργου ήδη βρίσκονται στη δεύτερη εβδομάδα των κινητοποιήσεών τους, ζητώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, που σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεπερνούν ούτε τα 700 ευρώ
. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και το κονδύλι για τη διάθεση των χρημάτων των καθαριστριών έχει εγκριθεί, τα χρήματα αυτά δεν έχουν φτάσει μέχρι σήμερα στα χέρια τους, με τις ίδιες να μην έχουν τη δύναμη να αντεπεξέλθουν στα καθημερινά προβλήματα.

Καταθέτει μηνυτήρια αναφορά

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι καθαρίστριες έθεσαν για ακόμα μία φορά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στον δήμαρχο του Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλο, ο οποίος από την πλευρά του στάθηκε στο πλευρό τους, τονίζοντας πως ο δήμος του Πύργου θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πύργου για την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Από την άλλη, ο κ. Παρασκευόπουλος εξήγησε στις καθαρίστριες πως η δημοτική αρχή δεν έχει διαθέσιμο ποσό για να προχωρήσει σε πληρωμή τους, ενώ επεσήμανε πως για τις καθαρίστριες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα τις στηρίξει με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Απαράδεκτη εικόνα στα σχολεία

Ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, απάντησε στις καθαρίστριες για τη στάση που κράτησε ο δήμος του Πύργου, με δεδομένο ότι είχε δεσμευθεί να προχωρήσει ακόμα και σε λουκέτο των σχολικών μονάδων αν οι καθαρίστριες δεν πληρωθούν. Όπως επεσήμανε, η ενημέρωση που είχε ο ίδιος από τους διευθυντές των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων, οι οποίοι με τη σειρά τους είχαν ενημερωθεί από τους διευθυντές των σχολείων τους, είναι πως τα σχολεία παραμένουν καθαρά και δεν υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα.

Μέτα το παραπάνω οι καθαρίστριες της Ηλείας και οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων έκαναν αυτοψία σε σχολεία του Πύργου, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικές μονάδες. Ειδικά στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, που μέχρι σήμερα στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες, η κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος είναι κάτι παραπάνω από τραγική, καθώς ακόμα και μέσα στις σχολικές αίθουσες τα σκουπίδια και η σκόνη «πνίγουν» τους μαθητές. Η ίδια εικόνα υπάρχει στις τουαλέτες και τον προαύλιο χώρο, με τα παιδιά να είναι αναγκασμένα να κάνουν μάθημα μέσα στα σκουπίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καθαρίστριες του δήμου Πύργου θα πραγματοποιήσουν εκ νέου συνάντηση με τον δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο μέσα στο επόμενο διάστημα, στην οποία αναμένεται να υπάρξουν τελικές αποφάσεις στο ζήτημα που τις απασχολεί.

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ