2014-03-18 14:14:41
Φωτογραφία για «Κλείδωσε» η συμφωνία με την τρόικα
«Κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, η συμφωνία με την τρόικα και αυτήν την ώρα καθαρογράφεται το κείμενό της, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει στο υπουργείο Οικονομικών όπου θα έχει σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο εν όψει της υπογραφής της.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται αμέσως μετά να κάνει δηλώσεις σχετικά με τη συμφωνία, αλλά και αναφορικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Η συμφωνία θεωρείται πλέον οριστική και από κοινοτικούς παράγοντες.

Eπισήμως ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον 'Ο Κόνορ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως έχει επέλθει συμφωνία σχετικά με τις πολιτικές του προγράμματος, «και αναμένουμε να φτάσουμε σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέσα στην ημέρα».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Ν» στη βελγική πρωτεύουσα, σε άλλη ερώτηση για το αν η πολύμηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης οφείλεται σε τριβές στο εσωτερικό της τρόικας, ο κ. 'Ο Κόνορ επεσήμανε ότι «οι συζητήσεις ήταν χρονοβόρες γιατί τα θέματα ήταν δύσκολα και πολύπλοκα». Πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία και μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.


Ήδη από την Αθήνα έχει αποχωρήσει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ενώ το απόγευμα θα αποχωρήσουν και οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και της ΕΚΤ. Μαζί τους θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και ο κ. Στουρνάρας. 

Βάσει των όσων συμφωνήθηκαν:

Το ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα διανεμηθεί σε ευπαθείς ομάδες θα είναι λίγο παραπάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ. Ένα μέρος του πλεονάσματος θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή χρεών του δημοσίου. Για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων τον τελικό λόγο θα έχει για ένα εξάμηνο το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο το 2015. 

Τέλος, στο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών φαίνεται πως «κλείδωσε» η επαναγορά των μετοχών στην τρέχουσα τιμή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα συμφωνηθέντα αναμένεται να έρθουν στη Βουλή ως ένα πολυνομοσχέδιο «σκούπα» και μάλιστα με ένα άρθρο. 

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ