2014-03-18 23:33:06
Φωτογραφία για Πως τα ψάρια βοηθούν τους ηλικιωμένους
Η κατανάλωση ψαριών, βοηθά τους ηλικιωμένους να παραμείνουν δραστήριοι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη Ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Διατροφής στην Ιαπωνία ζήτησαν σε περισσότερους από 1.000 άνδρες και γυναίκες, να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για να αξιολογήσουν την ψυχική και σωματική τους ικανότητα. Οι ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν, ήταν για παράδειγμα πόσο εύκολο ήταν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να πληρώσουν τους λογαριασμούς και ερωτήσεις σχετικά με το τι έτρωγαν.

Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι εκείνοι που έτρωγαν αρκετή ποσότητα ζωικής πρωτεΐνης είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα υγείας , είτε ψυχολογικά είτε σωματικά προβλήματα , επτά χρόνια αργότερα .

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πρωτεΐνη είναι το κλειδί για την οικοδόμηση των μυών που απαιτούνται για την προστασία από τις πτώσεις και τα κατάγματα , αλλά πιστεύεται ότι ο οργανισμός δυσκολεύεται να την απορροφήσει και να την επεξεργαστεί με την πάροδο του χρόνου.


Τα ψάρια φαίνεται να είναι μια πολύ θρεπτική τροφή για τους ηλικιωμένους, λόγω των ωμέγα – 3 λιπαρών οξέων που περιέχουν, τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι έχουν πολλά οφέλη για την υγεία και προστατεύουν τους ηλικιωμένους από την άνοια και άλλες εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου.

Γράφοντας στο περιοδικό της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας , οι ερευνητές είπαν ότι η σωματική και πνευματική εξασθένηση έχουν “τεράστιες επιπτώσεις” για την οικονομία, για τα νοσοκομεία και τα σπίτια φροντίδας και είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε τρόπους για να κρατήσουμε τους ηλικιωμένους υγιείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα .

“Μια υψηλότερη πρόσληψη πρωτεϊνών θα μπορούσε να συμβάλει στη διατήρηση της λειτουργικής ικανότητας των ηλικιωμένων”, προσέθεσαν οι ερευνητές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ