2014-03-19 08:19:03
Φωτογραφία για Τρία μεγάλα έργα στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
Δύο από τα πλέον μεγάλα και σημαντικά για τους πολίτες έργα θα είναι σε θέση να δημοπρατήσει πολύ σύντομα ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που του παρέχει το Ταμείο Μολυβιάτη.

Πρόκειται ειδικότερα για το έργο κατασκευής του δρόμου Κρυονερίου – Λάσδικα με προϋπολογισμό 1,720 εκατ. ευρώ και για το έργο της επέκτασης ηλεκτροφωτισμού με ύψος 550 εκατ. ευρώ!

Και για τα δύο έργα ο δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας ενήργησε άμεσα και κατάφερε να έχει έτοιμες μελέτες κάνοντας ώριμη τη διαδικασία ώστε αυτά να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν.

Να σημειωθεί ότι από το Ταμείο Μολυβιάτη, ο συγκεκριμένος δήμος έχει λαμβάνειν συνολικά, το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο ένα εκατ. όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Θύμιος Κοτζιάς θα απορροφηθεί από ένα άλλο μεγάλο έργο που θα περιλαμβάνει την αγροτική οδοποιία.

Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί τα δύο πρώτα έχουν ήδη περάσει και αξιολογηθεί θετικά από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας, ενώ συζητούνται τυπικά πλέον προς έγκριση και στη συνεδρίαση του προσεχούς Περιφερειακού Συμβουλίου.


Αμέσως μετά και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα, ακολουθεί και η διαδικασία για την αγροτική οδοποιία που αποτελεί «βραχνά» στην κατάσταση που βρίσκεται για τον δήμο, ειδικά μετά τα φαινόμενα της κακοκαιρίας.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι όχι μόνο δεν υπήρξε καθυστέρηση, αλλά ο δήμος στόχευσε από την πρώτη στιγμή ενεργοποιώντας την υπηρεσία του και κάνοντας γρήγορα τις μελέτες να αξιοποιήσει απόλυτα αυτή την πηγή χρηματοδότησης, την οποία άλλωστε δικαιούνται όπως και οι υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές του νομού μας.

πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ