2014-03-19 14:49:23
Φωτογραφία για Υπό ρωσικό έλεγχο η έδρα του Ουκρανικού πολεμικού ναυτικού στην Σεβαστούπολη
Δεύτερο ευτυχώς όχι αυτή τη φορά τόσο θερμό επεισόδιο όσο αυτό που συνέβη την Τρίτη με τους δύο νεκρούς σε βάση του... ουκρανικού στρατού στη Συμφερόπολης συνέβη το πρωί της Τετάρτης στην Σεβαστούπολη.

Εκατοντάδες ρωσόφιλοι διαδηλωτές εισέβαλαν στην έδρα του Πολεμικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη και λίγη ώρα αργότερα οι ουκρανοί στρατιώτες υποχρεώθηκαν να την εγκαταλείψουν, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μάλιστα, ένας από τους στρατιώτες δάκρυσε βλέποντας τη ρωσική σημαία υψωμένη στο κτίριο στη θέση της ουκρανικής.

Οι φιλορώσοι διαδηλωτές ζήτησαν από την πρώτη στιγμή από τους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τη βάση με ορισμένους από αυτούς να τραγουδούν συνεχώς των ρωσικό ύμνο.

Πληροφορίες που μεταδίδει το Al Jazeera κάνουν λόγο, επίσης, για εισβολή ρωσόφιλων διαδηλωτών και σε δεύτερη βάση στην πόλη Novozyornoe


Την ίδια ώρα το ρωσικό συνταγαματικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η διεθνής συνθήκη που υπεγράφη την Τετάρτη ανάμεσα σε Ρωσία και Κριμαία, ώστε η δεύτερη να γίνει τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν παραβιάζει το ρωσικό σύνταγμα. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Βαλερί Ζόρκιν, η απποφαση ήταν ομόφωνη.

Το βήμα αυτό ήταν απαραίτητο προκειμένου η συμφωνία να εγκριθεί στη συνέχεια από το ρωσικό κοινοβούλιο. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί και από τα δύο σώματα της ρωσικής δούμας μέχρι την Παρασκευή.

Αντίστοιχη διαδικασία πραγματοποιείται και στο Κίεβο με έναν εκ των δικαστών του ουκρανικού συνταγματικού δικαστηρίου να αρνείται να συμμετάσχει λόγω «των επιρροών που ασκούνται στα μέλη του δικαστηρίου, της παραβίασης του καθεστώτος ανεξαρτησίας και των απειλών που δέχονται για την απόφασή τους» από την πλευρά της κυβέρνησης. Πρόσθεσε, δε, ότι όποια απόφαση ληφθεί υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα θεωρηθεί νόμιμη από την ουκρανική κοινωνία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ