2014-03-19 19:09:16
Φωτογραφία για ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΖΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η Επένδυση της ZTE στον Πειραιά φέρνει 600 νέες θέσεις εργασίας*

Κριτική κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά άσκησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της COSCO και της ΖΤΕ στον Πειραιά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στις εγκαταστάσεις της COSCO έκανε λόγο για αγωνιώδη προσπάθεια  να ξαναζεστάνει την πλαστή εικόνα του success story. Ακόμη διερωτήθηκε για το που είναι οι εκατοντάδες θέσεις εργασίας που εξήγγειλε η κυβέρνηση, όταν πέρυσι πάλι, όπως ανέφερε, ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην υπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας μεταξύ της COSCO και της Hewllet Packard.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει με την αγωνία των χιλιάδων ανέργων που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική της. Η κυβέρνηση συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγει την αλήθεια που είναι, ότι εκατοντάδες σταθερές θέσεις αξιοπρεπώς αμειβόμενης εργασίας χάθηκαν και αντικαταστάθηκαν από κυμαινόμενο αριθμό θέσεων επισφαλούς απασχόλησης, σε συνθήκες γαλέρας.


Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι σε ένα μόνο σημείο μπορεί να συμφωνήσει με τον κ. Σαμαρά και αυτό είναι  ότι το λιμάνι του Πειραιά, μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία της χώρας. «Αφού είναι έτσι, γιατί σπεύδει λοιπόν να ξεπουλήσει τον ΟΛΠ και να διασφαλίσει οφέλη σε μονοπωλιακά επιχειρηματικά συμφέροντα, αφαιρώντας από τη χώρα πόρους και καταργώντας σταθερές θέσεις εργασίας …Η χώρα και η κοινωνία, έχει ανάγκη από την ύπαρξη ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και όχι από φιέστες κενές περιεχομένου, που γίνονται για προεκλογικούς λόγους».

*Υπενθυμίζεται ότι παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υπεγράφη σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της COSCO και της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών και δικτύων ZTE για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου των προϊόντων της. Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι μέχρι την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθούν περίπου 600 θέσεις εργασίας. Όπως γνωστοποίησε, οι επόμενες φάσεις της επένδυσης περιλαμβάνουν την κατασκευή κέντρου επισκευών και επιστροφών για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την μετεξέλιξη αργότερα αυτού του κέντρου σε γραμμή συναρμολόγησης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει γίνει ένας πολύ σημαντικός παγκόσμιος κόμβος δικτύου μεταφορών και αποτελεί ένα όχημα ισχυρής ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα. «Είναι», πρόσθεσε, «μια βασική πύλη εισόδου, είναι ένα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, συνδεδεμένο πια με τις σιδηροδρομικές υποδομές της Χώρας και επομένως, με την Ανατολική και την Κεντρική Ευρώπη». 

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, επενδύσεις σαν αυτήν της ZTE συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας. «Για την ανεργία δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Το μόνο ''γιατρικό'' της ανεργίας είναι αναπτυξιακές τέτοιου είδους πρωτοβουλίες», συνέχισε. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ