2014-03-19 20:30:25
Φωτογραφία για Αχαΐα: Για απάτη, πλαστογραφία και υπεξαίρεση κατηγορούνται οι πράκτορες σε Σαγέικα και Λακόπετρα
Συνελήφθησαν χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 44 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη πλαστογραφία και υπεξαίρεση.

Ειδικότερα μετά από καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών σύμφωνα με την οποία οι δύο ημεδαποί, οι οποίοι διατηρούν πρακτορεία στα Σαγέικα και στη Λακόπετρα Αχαΐας, υπεξαιρούν χρηματικά ποσά που προορίζονταν για την πληρωμή των συντάξεων, πραγματοποιήθηκαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι δύο δράστες τον τελευταίο μήνα, μέσω των πρακτορείων τους, ως εξωτερικοί συνεργάτες των ΕΛ.ΤΑ., πλαστογραφούσαν τις υπογραφές των δικαιούχων και υπεξαιρούσαν τα χρήματα των συντάξεων τους χωρίς να τα καταβάλλουν σε αυτούς.

Διαπιστώθηκε ακόμα πως δεν απέδιδαν τα χρήματα που είχαν εισπράξει για την πληρωμή λογαριασμών σε ιδρύματα κοινωνικής ωφέλειας παρακρατώντας τα παράνομα.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που υπεξαίρεσαν από τις συντάξεις εξήντα δύο δικαιούχων ανέρχεται στις 29.038,24 ευρώ, ενώ τα χρήματα που είχαν εισπράξει για την εξόφληση λογαριασμών ανέρχονται στις 7.369,13 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ