2014-03-19 21:11:06
Φωτογραφία για 10η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου
Τον οικονομικό απολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2013, καταψήφισαν χθες (Τρίτη 18/03/2014) οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον οποίο, όπως τόνισαν, αντανακλώνται οι αντιλαϊκές πολιτικές που ελήφθησαν από την πλειοψηφία της Περιφέρειας και υλοποιήθηκαν από αυτή στη διάρκεια του 2013.

Όπως επεσήμαναν πρόκειται για έναν απολογισμό που αποκαλύπτει πόσο οι κυβερνητικές και ευρωενωσιακές επιλογές είναι εχθρικές απέναντι στις μεγάλες και πραγματικές ανάγκες του λαού μας, των εργαζομένων, της νεολαίας, των γυναικών της Περιφέρειας Αττικής και φιλικές, γενναιόδωρες απέναντι σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην ιδιωτική βουλιμία, στην ακόρεστη δίψα για κέρδος και συγκέντρωση του πλούτου. Και αυτό καθώς αποδεικνύεται ότι το 57% τω εσόδων (αφαιρούμενων των επιχορηγήσεων προς τρίτους και των τόκων) προέρχεται από τέλη, πρόστιμα, παράβολα, δηλαδή αποδεικνύεται ο φορομπηχτικός χαρακτήρας του τη στιγμή που τα χρήματα που δίνονται από το κράτος για επενδύσεις φθάνει μετά βίας το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.


Παρόλα αυτά, η Περιφέρεια περηφανεύεται ότι έχει πλεόνασμα τη στιγμή που οι ανάγκες του λαού της Περιφέρειας είναι αδήριτες και πιεστικές και το κράτος δίνει ξεροκόμματα, όταν καταργούνται νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί, μισθοί, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, όταν η απόφαση για να δοθούν 350.000 ευρώ για τις ανάγκες των εργαζομένων και των νέων στο Πέραμα δεν έχει υλοποιηθεί, όταν δεν έχει καν συζητηθεί το θέμα που πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση» τον περασμένο Δεκέμβρη για μείωση των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ της Αττικής.

Χαρακτήρισαν ως αποδεικτικό στοιχείο για προπαγάνδιση χρηστής οικονομικής διαχείρισης το πλεόνασμα τη στιγμή που τα χρήματα αυτά θα έπρεπε ήδη να έχουν δοθεί για κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Εξάλλου πρόκειται για ένα πλεόνασμα από ανεκτέλεστα έργα, από ανεκτέλεστες αποφάσεις, από δομές που υπολειτουργούν και από το αίμα του κόσμου, όπως το κρατικό πλεόνασμα που προπαγανδίζει η κυβέρνηση. Υπογράμμισαν μάλιστα πως είναι υποκριτικό λοιπόν να ισχυρίζεται κανείς ότι θέλετε να εφαρμόσετε κάτι αντίθετο με αυτό που ψηφίσατε, αλλά αυτό που ψηφίσατε σας εμποδίζει.

Σε ότι αφορά τη δημιουργία πολυκέντρου τύπου «Mall» στο παλιό εργοστάσιο του “Μουζάκη” στη Λ. Κηφισού, οι σύμβουλοι του ΚΚΕ υποστήριξαν πως καθαρός στόχος είναι η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και πως η κατασκευή του θα φέρει αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες, έκρηξη ενοικίων, δημοτικών τελών, πράγμα που αναπόφευκτα θα πλήξει και τους κατοίκους της περιοχής αλλά και κατά πολύ περισσότερο τους μικρούς επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, χαρακτήρισαν αστείο το επιχείρημα του επενδυτή πως η συγκεκριμένη “επένδυση” θα έχει 2.000 θέσεις εργασίας στην περίοδο της κατασκευής και 1.600 στην περίοδο της λειτουργίας τονίζοντας πως με την κατάσταση που επικρατεί στις εργασιακές σχέσεις, όταν το επτάωρο μπορεί να γίνει ωριαίο, δίωρο ή τετράωρο, οι 100 θέσεις εργασίας μπορούν να γίνουν 800 ή και 1.000. Κύριο ζήτημα όμως είναι ότι θα στείλει στην ανεργία χιλιάδες κόσμο από τα μικρομάγαζα της περιοχής του 4ου διαμερίσματος της Αθήνας. Επίσης, στάθηκαν στον ρόλο της Διοίκησης που στο όνομα της ανάπτυξης και των “επενδύσεων” αβαντάρει τους στόχους των μονοπωλιακών ομίλων καθώς υπάρχει αποχαρακτηρισμός του χώρου του “Μουζάκη” σαν διατηρητέο, υπάρχουν αλλαγές στο γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό και το Ρυθμιστικό.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έφερε το θέμα της επικείμενης μεταφοράς των Προσφυγικών πολυκατοικιών (επί της Λ. Αλεξάνδρας) στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ υποστήριξαν ότι έτσι, ανοίγει ο δρόμος της εκχώρησης σε ιδιώτες - «επενδυτές» και της αξιοποίησης των πολυκατοικιών στο πλαίσιο των λεγόμενων «αστικών αναπλάσεων». Είναι ένα από τα 168 ακίνητα - φιλέτα που προσφέρονται για γενικότερη επιχειρηματική αξιοποίηση και η ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι τυχαία.

Στάθηκαν στο ότι έχουν δοθεί αγώνες από τους κατοίκους για την σωτηρία και ανάπλαση των Προσφυγικών από το Δημόσιο, το Δήμο Αθηναίων καθώς αποτελούν πολύτιμο στοιχείο ιστορικής μνήμης. Ο συγκεκριμένος χώρος στέγασε πλήθος Μικρασιατών προσφύγων μετά το 1922. Φέρουν στους τοίχους τους σφαίρες των μαχών του Δεκέμβρη του '44 και αποτελούν ζωντανή μαρτυρία για τους μαχητές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ που πολέμησαν ενάντια στην αστική τάξη και στον εγγλέζικο ιμπεριαλισμό. Ετσι, ζήτησαν ο χώρος να παραμείνει δημόσιος, οι προσφυγικές πολυκατοικίες να ανακαινιστούν και να αναβαθμιστούν και συγκεκριμένα δύο από τα κτίρια να δοθούν για δωρεάν φιλοξενία των συγγενών των καρκινοπαθών οι οποίοι υποβάλλονται σε μακροχρόνιες θεραπείες, ένα κτίριο να γίνει Μουσείο Προσφύγων της Μικράς Ασίας για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τα υπόλοιπα κτίρια να παραχωρηθούν για κάλυψη κοινωνικών αναγκών και όχι στην επιχειρηματική δράση. Τελικά, ο Περιφερειάρχης Αττικής, πρότεινε την αγορά με χρήματα από το αποθεματικό της Περιφέρειας των πολυκατοικιών, μια κίνηση που αποτελεί ανέξοδο προεκλογικό πυροτέχνημα το οποίο ούτε θέλει αλλά ούτε και μπορεί να υλοποιήσει.

Επίσης, ανέδειξαν την καθυστέρηση της Διοίκησης σε ότι αφορά την υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για οικονομική στήριξη των κατοίκων του Περάματος, μία απόφαση που είχε παρθεί από τον περασμένο Οκτώβρη. Όπως είπαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η απόφαση είχε διπλό σκέλος δηλαδή τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας προς κοινωνικές ομάδες της περιοχής με χρηματοδότηση ύψους 350.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας αλλά και προς την κυβέρνηση. Ειδικότερα σημείωσαν πως ως προς το δεύτερο σκέλος, οι παρεμβάσεις θα ήταν η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και το σφράγισμα των βιβλιαρίων των ανέργων, χωρίς καμία προϋπόθεση. Τέλος, επανέφεραν την πρόταση για παράταση του επιδόματος από τον ΟΑΕΔ προς τους άνεργους και να τους δοθεί έκτακτο επίδομα.

Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ

ΒΑΚΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΦΛΟΥΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ