2014-03-19 23:02:43
Φωτογραφία για Έρευνα ΣΟΚ αποκαλύπτει πόσο αναξιόπιστες είναι οι έρευνες ΣΟΚ
Μια νέα έρευνα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου σοκάρει, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα ερευνών που έχουν σοκάρει.Έρευνα ΣΟΚ καταρρίπτει όλα τα δεδομένα για τις έρευνες ΣΟΚ Συγκεκριμένα η έρευνα που έγινε από την ομάδα του στατιστικολόγου κ. Αλέξανδρου Αρβανίτη και παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο κοινό, αναφέρει ότι οι έρευνες ΣΟΚ που συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι σε μεγάλο ποσοστό ανακριβείς.

«Ένα χαρακτηριστικό αυτών των ερευνών είναι ότι τα περισσότερα ποσοστά που παρουσιάζουν δεν στηρίζονται σε ευρήματα αλλά οι επιστήμονες τα έχουν βγάλει από το μυαλό τους. Το ποσοστό των ερευνητών που βγάζουν στοιχεία από το μυαλό τους είναι εξαιρετικά υψηλό. Ας πούμε 83%» επισήμανε στο theblob.gr, ο κ. Αρβανίτης.

Αυτή η αναξιοπιστία έχει διχάσει κατά καιρούς την κοινότητα των ερευνητών με ένα 49% των στατιστικολόγων να θεωρεί ότι οι αριθμοί που παρουσιάζονται είναι σωστοί και το υπόλοιπο 61% να πιστεύει ότι οι αριθμοί έχουν λάθη.


Επίσης πολλές έρευνες ΣΟΚ παρουσιάζουν στοιχεία που είναι αυτονόητα ή έχουν ξαναπαρουσιαστεί αλλά αυτό είναι κάτι που ο κόσμος το γνωρίζει ήδη.

«Η κατάσταση που επικρατεί προκαλεί σύγχυση στον κόσμο, καθώς συνεχώς εμφανίζονται νέες έρευνες που διαψεύδουν τις παλαιότερες έρευνες" δήλωσε ο κ. Αρβανίτης διαψεύδοντας έτσι μια παλαιότερη έρευνα που είχε παρουσιάσει ο ίδιος το Δεκέμβριο του 2012 στο Βερολίνο.

Δεν είναι λίγες οι έρευνες που παρουσιάζουν ασαφή αποτελέσματα με ερεβωδοακατανόητες λέξεις ενώ πολλές στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τις αιτίες πίσω από τα αποτελέσματά τους καταφεύγουν σε ταυτολογίες. "Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι καταφεύγουν σε ταυτολογίες" συμπεραίνει η έρευνα.

Ειδικά στην Ελλάδα πολλές έρευνες, ακόμα και αν αυτό δεν είναι το θέμα τους, αναφέρουν στοιχεία για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής τα οποίας φτάνουν το 11%.

Όμως το σημαντικότερο συμπέρασμα της έρευνας είναι άλλο: ο κόσμος έχει εθιστεί στις έρευνες ΣΟΚ με αποτέλεσμα συχνά να μένει στην επιφάνεια της είδησης. "Σε αυτό ευθύνη φαίνεται να έχουν και κάποιοι δημοσιογράφοι που αναζητούν εντυπωσιακούς αριθμούς και αδιαφορούν για την ουσία η οποία καταλήγει να μην περιλαμβάνεται στα άρθρα". Στη συνέχεια ο κ. Αρβανίτης μίλησε για την ουσία της έρευνας αλλά κανένας δημοσιογράφος δεν έκατσε μέχρι το τέλος της συνέντευξης.

Το άρθρο είναι προϊόν φαντασίας, άρα και χιουμοριστικό από το theblob.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ