2014-03-20 10:44:01
Φωτογραφία για Μέσω ραντάρ και οπτικά θα γίνεται η έρευνα από τα αεροσκάφη
Μετά από τις δηλώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού για πιθανό εντοπισμό συντριμμιών του... εξαφανισμένου Boeing 777, είναι σε πλήρη εξέλιξη γιγαντιαία διακρατική επιχείρηση.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει στείλει ένα AP-3C Orion της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή, οι ΗΠΑ άλλα δύο, ενώ αναμένεται ακόμη ένα αεροσκάφος για να ερευνήσουν και πιθανώς να ανασύρουν τα αντικείμενα. Παράλληλα, ένα εμπορικό πλοίο αλλάζει την πορεία του και αναμένεται να φθάσει στην περιοχή σε λίγες ώρες. Σύμφωνα με το Sky News, τα αμερικανικά αεροσκάφη ήδη είναι στη διαδικασία περισυλλογής στοιχείων σε σχέση με τα αντικείμενα, ωστόσο, το BBC μεταδίδει πως ένα από τα τέσσερα συνολικά αεροσκάφη που σπεύδουν στην περιοχή επέστρεψε πίσω στη βάση στο Πέρθ.

Ο Marshal Kevin Short ο οποίος είναι επικεφαλής του ρόλου της Νέας Ζηλανδίας στις έρευνες, ανέφερε στο BBC τον τρόπο με τον οποίο τα αεροσκάφη θα ερευνήσουν την περιοχή για τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν από τον δορυφόρο. «Τα αεροσκάφη έχουν αναλάβει να κάνουν έλεγχο μέσω ραντάρ, αλλά και οπτική έρευνα. Θα πετούν εξαιρετικά χαμηλά, μόλις στα 300 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Ό,τι εικόνα απαθανατίσουν θα την στέλνουν στο κέντρο επιχειρήσεων για ανάλυση» είπε ο Short. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ