2014-03-20 15:14:04
Φωτογραφία για Η «ατζέντα της ΧΑ» προκαλεί αναταράξεις στο ΥΠΕΣ – Πώς μια τροπολογία έφερε απέναντι Μιχελάκη & Γρηγοράκο
Δεν πρόλαβε να αποσύρει την τροπολογία διάταξη που όριζε εάν κάποιος μετανάστης... καταγγείλει ψευδώς φαινόμενα ρατσιστικής βίας εναντίον του, τότε απελαύνεται από την χώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο ο υπουργός Γιάννης Μιχελάκης την επανεκατέθεσε. Το γεγονός συνέβει κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για του ν/σ για το νέο μεταναστευτικό κώδικα μετά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας υπόγεια αντιπαράθεση μεταξύ των κυρίων Μιχελάκη και Γρηγοράκου. Κι αυτό γιατί λίγο αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών, πιστός στην «ατζέντα της Χρυσής Αυγής», επανακατέθεσε την τροπολογία η οποία αναμένεται να τεθεί σε (ονομαστική;) ψηφοφορία σήμερα.

Σύμφωνα με την τροπολογία «εάν όργανα της Πολιτείας καταγγελθούν ψευδώς για τα ως άνω αδικήματα, τεκμηριωθεί δε η ψευδής καταγγελία μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο καταγγέλλων απομακρύνεται άμεσα από τη χώρα»
. Κατά τον κ. Μιχελάκη «είναι βασική ανάγκη της πολιτείας να προστατέψει τους ανθρώπους που εφαρμόζουν το νόμο». Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό με τον πνιγμό των μεταναστών στην Μυτιλήνη τονίζοντας ότι , όπως αποδείχθηκε, οι δουλέμποροι που τους μετέφεραν τους υποδεικνύουν να προχωρούν σε αβάσιμες καταγγελίες περί κακοποίησής τους από τις εκάστοτε αρχές των χωρών υποδοχής: «Ποιος θα ήθελε οι άνθρωποι του λιμενικού σώματος να γίνονται έρμαια σε αβάσιμες καταγγελίες;», κατέληξε.

Πάντως, αν και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλος είχε επικροτήσει την απόσυρση της τροπολογίας από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, πηγές του συγκυβερνώντος κόμματος έλεγαν ότι ασκήθηκαν πιέσεις για την επίμαχη τροπολογία, χωρίς να κάνουν σαφές αν, σε περίπτωση ονομαστικής ψηφοφορίας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα την καταψηφίσουν.

aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ