2014-03-20 15:46:16
Φωτογραφία για 43 υποψήφιοι στους 7 δήμους της Ηλείας
Σαράντα τρεις (43) είναι μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι που έχουν εκφράσει την πρόθεση να συμμετάσχουν ως επικεφαλής παρατάξεων στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου στο νομό Ηλείας.

Ο «αστρονομικός» αυτός αριθμός δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και την ημέρα της επίσημης κατάθεσης των υποψηφιοτήτων στα αρμόδια Πρωτοδικεία.

Ανεξάρτητα όμως αυτού, δεν παύει να είναι ένα αξιοπρόσεκτο γεγονός το οποίο κατά πολλούς οφείλεται στη γενικότερη (και πολιτική κρίση).

Οι 43 συνδυασμοί κατά πολύ περισσότεροι από τους 27 που πήραν μέρος στις δημοτικές εκλογές του 2010 είναι προφανές ότι θα αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα κατά την κατάρτισή τους τόσο σε ό,τι αφορά την πληρότητά τους όσο και με την ποσόστωση των γυναικών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στους 7 δήμους της Ηλείας οι υποψηφιότητες έχουν ως εξής:

Δήμος Πύργου

Έχουν εκδηλώσει πρόθεση οι Αργυρόπουλος Γιάννης, Αντωνακόπουλος Τάκης, Γιάνναρος Χρήστος, Καράμπελας Αντώνης, Λιατσής Γαβρίλης, Μιχαλακόπουλος Χάρης, Παρασκευόπουλος Μάκης, Σεφερλής Γιάννης και αναμένεται υποψηφιότητα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.


Δήμος Ήλιδας

Διαμαντόπουλος Νίκος, Κολόσακας Άγγελος, Λυμπέρης Γιάννης, Σμέρος Τάσος και Χριστοδουλόπουλος Χρήστος.

Δήμος Ολυμπίας

Αηδόνης Γιώργος, Γεωργιόπουλος Γιώργος, Κοτζιάς Θύμιος, Παπαηλιού Θεοδ., Στασινόπουλος Χρήστος, Σκαρτσιάρης Παναγιώτης, Σωτηρόπουλος Σωτήρης, Τζαβάρας Γιώργος και Φλέσσας Παναγιώτης.

Δήμος Ζαχάρως

Αγραπιδάς Κωνσταντίνος, Αλεξανδρόπουλος Κωνσταντίνος, Γιαννόπουλος Χρήστος και Μπάμης Γιώργος.

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Γκότσης Νίκος, Κουσκουρή Αθανασία και Μπαλιούκος Σάκης.

Δήμος Πηνειού

Καλαντζής Μπάμπης, Καστρινός Αλέξης, Μαρινοπούλου Σοφία και Πυλαρινός Γιώργος.

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Αλεξανδρόπουλος Ανδρέας, Αρβανίτης Δημήτρης, Δημητρόπουλος Πάνος, Θεοδωρόπουλος Γιάννης, Καραδήμας Παναγ., Κορομηλάς Ανδρέας, Κοντάρης Λάμπης, Λαϊνάς Τάκης, Μοράτ Ναμπίλ.

Το 2010

Στις προηγούμενες εκλογές μόνο στον δήμο Ζαχάρως υπήρξαν 5 υποψήφιοι, ενώ στους άλλους δήμους δεν υπερέβησαν τους 4 πλην των δήμων Πηνειού και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων που ήταν 3. Και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για τοn δήμο Ζαχάρως και τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης χρειάστηκε ο β’ γύρος, αφού στους άλλους πέντε δήμους εκλέχτηκε δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή.

Απογραφή και υποψήφιοι

Στο μεταξύ εντός των ημερών αναμένεται εγκύκλιος από το υπoυργείο Εσωτερικών σχετικά με τον αριθμό των υποψηφίων ανά δήμο. Κι αυτό γιατί σε πολλούς δήμους με την απογραφή του 2011 σημειώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις και έπεσαν κάτω από τα όρια (πληθυσμιακά) των 5.000, 10.000, 30.000 και 60.000 κατοίκων.

Βέβαια, στο νομό Ηλείας παρά τις αυξομειώσεις του πληθυσμού ανά δήμο δεν προβλέπεται να υπάρξουν αλλαγές. Ένα ερώτημα όμως είναι αν θα ληφθεί υπ' όψιν ο πραγματικός ή ο μόνιμος πληθυσμός. Υπό όρους ο μοναδικός δήμος που μπορεί να αλλάξει «κατηγορία» είναι ο δήμος Ζαχάρως, ο πληθυσμός του οποίου έπεσε κάτω από τους 10.000 κατοίκους.

πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ