2014-03-20 20:46:04
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ-ΠΟΕΠΛΣ: Αποτελέσματα συναντήσεων με Κόμματα και Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου
Στο πλαίσιο των ενεργειών και πρωτοβουλιών που είχαμε ανακοινώσει ότι θα αναλάβουμε αναφορικά με το προωθούμενο σχέδιο νόμου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις», πραγματοποιήσαμε από κοινού χθες 19-03-2014, σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των κομμάτων του Κοινοβουλίου, καθώς και με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στις εν λόγω συναντήσεις είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας επί του σχεδίου νόμου και κυρίως την αντίθεσή μας επί όλων εκείνων των διατάξεων που θίγουν τα στελέχη Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ.

Από την μεριά τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ αποδέχθηκαν το δίκαιο των αιτημάτων μας και συνομολόγησαν ότι θα στηρίξουν τις προτάσεις μας, γεγονός που μας ενισχύει και μας ικανοποιεί, ενώ ο αρμόδιος εισηγητής του νομοσχεδίου από την πλευρά της Ν.Δ., αφού κατέγραψε τις αντιρρήσεις και ενστάσεις μας, επιφυλάχθηκε να απαντήσει, δεσμευόμενος όμως ότι θα μεταφέρει την συζήτησή μας στον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου.


Κατά την συνάντηση που ακολούθησε με τον Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη, αναπτύξαμε για άλλη μια φορά την επιχειρηματολογία μας, επισημαίνοντας τα προβληματικά εκείνα σημεία που μας βρίσκουν αντίθετους και ζητήσαμε να μην επιμείνει σε αυτά. Από την μεριά του, ο Υπουργός δεν δεσμεύθηκε και μας παρέπεμψε στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Κλείνοντας τον κύκλο των επαφών μας συναντηθήκαμε για ακόμη μια φορά με τον αρμόδιο εισηγητή του Τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός και μας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλλει αποφασιστικά, με συγκεκριμένες προτάσεις υπέρ της υιοθέτησης των αιτημάτων μας.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και επαφή με όλες τις πλευρές, ευελπιστώντας ότι θα υιοθετηθούν οι θέσεις μας, τις οποίες παράλληλα  θα έχουμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή την προσεχή Τετάρτη 26-03-2014, χωρίς να χρειαστεί να κλιμακώσουμε την δράση μας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ