2014-03-21 05:14:05
Φωτογραφία για Σαμαράς: Πρωταρχικός στόχος η κοινωνική συνοχή
Στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, από τις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής.

Απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή της Realnews στις Βρυξέλλες, Θάνου Αθανασίου, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Μετά από σχεδόν 8 μήνες διαπραγματεύσεων, πραγματικά πολύ δύσκολων, πιστεύω ότι τα τελικά αποτελέσματα υπογραμμίζουν τις πολύ σημαντικές βελτιώσεις που έχει καταφέρει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και σε ό,τι αφορά την εφαρμογή μαζικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα στην οικονομία μας».

«Θα έλεγα», πρόσθεσε, «ότι μετά από πολλές δεκαετίες καταφέραμε να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα προ των στόχων που είχαμε θέσει».

Ο κ. Σαμαράς είπε: «Πραγματικά είχαμε στον βραχύτερο δυνατό χρόνο έντονες δημοσιονομικές διορθώσεις».


«Έχουμε ξεκινήσει», συνέχισε, «ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο μας έχει βοηθήσει να εξαλείψουμε μετά από 48 χρόνια το έλλειμμα σε ό,τι αφορά τις εξωτερικές μας συναλλαγές, αλλά βέβαια ο πρωταρχικός στόχος είναι αυτό που ονομάζουμε κοινωνική συνοχή για τη χώρα, η διόρθωση των λαθών, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αυτά τα πολύ σημαντικά προβλήματα».

«Ιδιαίτερα», είπε, «να επιστρέψουμε σε αυτούς που έχουν πληγωθεί περισσότερο από όλους, το πρωτογενές πλεόνασμα -στους πιο φτωχούς. Να επιστρέψουμε σε ένα μήνα από τώρα περισσότερα από 500 εκατ. εύρω».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «αυτό είναι επιτυχία του ελληνικού λαού που πέρασε όλες αυτές τις θυσίες και καταδεικνύει ότι μπορούμε εμείς και ο ελληνικός λαός να δουλέψουμε αποφασιστικά και ταυτόχρονα να εξαλείψουμε τις στρεβλώσεις που ήταν παρούσες στην ελληνική οικονομία επί σειρά ετών».

Nωρίτερα, αναφερόμενος στα αποτέλεσματα της Συνόδου είπε: «Κοιτάμε μπροστά προς μία καλύτερη Ευρώπη», στην οποία όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, «δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να φτάσουμε παρά η ανάπτυξη». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ