2014-03-21 10:23:04
Φωτογραφία για Κύπρος: Σε 3 χρόνια δεν θα υπάρχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σύμφωνα με τον Χούρικαν
Χούρικαν και Χάρης Γεωργιάδης μίλησαν στο BBC. Ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι όσο αναβάλλονται τα μέτρα γίνονται πιο επώδυνα.

Ο Διευθύνων σύμβουλός της Τράπεζας Κύπρου Τζόν Χούριγκαν δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί στην αποκατάσταση τις εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα.

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC o CEO της Τράπεζας Κύπρου αναφέρθηκε στα γεγονότα μετά το κούρεμα των καταθέσεων και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας.

Όπως ανάφερε "Έχουν γίνει πάρα πολλά και σε πολλούς τομείς." Όμως όπως ανάφερε θα πρέπει να συρρικνωθεί και άλλο ο προϋπολογισμός της Τράπεζας ούτως ώστε να μπορεί και πάλι να χρηματοδοτήσει δάνεια".

Καταλήγοντας ανάφερε ότι θα πρέπει η Τράπεζα Κύπρου να γίνει η πιο σημαντική τράπεζα στην Κύπρο και για τους 800,000 κατοίκους του νησιού.

Στο ρεπορτάζ του BBC φιλοξενούνται και δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ο όποιος δήλωσε ότι οι όποιες αναβολές έγιναν στο θέμα των Τραπεζών από την Κύπρο θα πρέπει να γίνει παράδειγμα ,στις άλλες χώρες, ότι τα μέτρα γίνονται πιο επώδυνα όσο αναβάλλονται.

Σε αναφορές του σχετικά με την απόφαση για το Bail-in (κούρεμα καταθέσεων) από μεριάς της ΕΕ είπε ότι αν το μέτρο εφαρμοζόταν χωρίς συνεκτικό πλαίσιο θα δημιουργούσε προβλήματα.

Η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί το BBC είναι η δήλωση του ΥΠΟΙΚ ότι "Υπήρξαν πολλές αδικίες και ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε από τις συνέπειες"
24h.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ