2014-03-21 13:23:15
Φωτογραφία για Ιπτάμενη και τηλεκατευθυνόμενη μπάλα
Η σειρά των δημοφιλών ταινιών Χάρι Πότερ είχε αρκετά πρωτοποριακά πράγματα να προβάλει, ένα εκ των οποίων ήταν και ένα ολοκαίνουργιο άθλημα, βγαλμένο αποκλειστικά από τη φαντασία της συγγραφέως Τζ. Κ. Ρόουλινκ Το λεγόμενο Κουίντιτς, που παρουσιάζεται ως το «εθνικό σπορ» των μάγων, παίζεται με μια ιπτάμενη μπάλα που κινείται τυχαία στον αγωνιστικό χώρο. Εμπνευσμένος πάνω στην ιδιαίτερη φαντασία της Βρετανίδας συγγραφέως, ένας Ιάπωνας επιστήμονας δημιούργησε μια μπάλα με παρόμοια χαρακτηριστικά, έχοντας στόχο να εκπληρώσει το όνειρο των περισσότερων φαν του Χάρι Πότερ.

Η ιπτάμενη μπάλα του Γιούν Ρεκιμότο είναι κάτι εντελώς καινοτόμο στο χώρο του αθλητισμού. Το δημιούργημα του Ιάπωνα έχει τεράστιες διαφορές με κάθε μπάλα που έχουμε συναντήσει σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα ως τώρα. Οι αυτόνομες κινήσεις που είναι προγραμματισμένη να εκτελεί, δίνουν ένα καινούργιο στοιχείο, αυτό του απρόβλεπτου παράγοντα. Η ιπτάμενη μπάλα, όπως ακριβώς και αυτή στο Κουίντιτς, δεν υπακούει στους νόμους της φυσικής και οι τεράστιες διαφορές που παρουσιάζει είναι ικανές να οδηγήσουν σε μια ολόκληρη νέα γενιά ομαδικών αθλημάτων.


Φυσικά, δεν γίνεται κανείς να προβλέψει πως θα χρησιμοποιηθεί αυτή η μπάλα αλλά και πάνω σε τι κανόνες θα «χτιστεί» ένα πιθανό νέο άθλημα. Το σίγουρο όμως είναι πως, αν τελικά δημιουργηθεί κάποιο νέο σπορ με βάση την ιπτάμενη μπάλα, τότε θα έχει να προσφέρει εντελώς διαφορετικό θέαμα στους φιλάθλους.

Μιλώντας για το δημιούργημά του ο Γιουν Ρεικόμοτο τόνισε πως: «Η μπάλες είναι ο πιο δημοφιλής αθλητικός εξοπλισμός. Ωστόσο, κάθε μπάλα που έχει σχεδιαστεί ως τώρα υπακούει στους νόμους της φυσικής. Είναι κατάλληλα φτιαγμένη για να την κλοτσάς, να την πετάς με δύναμη ή να τη χτυπάς στο έδαφος. Η ιπτάμενη μπάλα έχει το απρόβλεπτο στοιχείο μέσα της και αυτό είναι ικανό να αποτελέσει θεμέλιο για μια καινούργια μορφή αθλητισμού.»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ