2014-03-21 14:19:31
Φωτογραφία για Πάτρα Vs Θεσσαλονίκη: Ωραία η συμπρωτεύουσα αλλά ο καφές είναι χάλια...
Θεσσαλονίκη και... χαλλλαρα! Η παραλιακή ασφυκτικά γεμάτη. Αν δεν είναι φραπές, μπορεί να είναι φρέντο εσπρέσσο, καπουτσίνο κλπ. Ωστόσο καφές.. δεν είναι. Και δεν το λέμε με κακία ή διάθεση ανταγωνσμού. Απλά όποιος έχει πιει καφέ στην Πάτρα, στην Θεσσαλονίκη νομίζει οτι πίνει νερομπουρμπούλι. Και με το αζημίωτο μάλιστα

Γιατί συμβαίνει αυτό

Καταρχην στα καφέ της συμπρωτεύουσας οι μπουφετζίδες βγάζουν μονή δόση. Αν κάνεις το λάθος να ζητήσεις διπλή δόση (π.χ. έναν διπλό καπουτσίνο) θα πληρώσεις τουλάχιστον 4,50 ευρώ.

Επίσης τα παγάκια που χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο στον καφέ όσο και στο ποτό στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη είναι τα μικρά και στρογγυλεμένα σε αντίθεση με τα σχεδόν τετράγωνα και μεγαλύτερα που χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλα τα καφέ της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Ως εκ τούτου το ποτήρι ενός π.χ. φρέντο εσπρέσο γεμίζει με παγάκια τα οποία καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο στο ποτήρι. Τα οποία παγάκια γίνονται νερό και σε ελάχιστα λεπτά ο καφές σας είναι διάφανος σαν το... diafaneia.gr.

Στην Πάτρα

Στην Πάτρα τα πράγματα είναι πολύ πιο γευστικά στο θέμα του καφέ. Η διπλή δόση είναι δεδομένη ακόμη και για ένα εσπρεσάκι. Και η τιμές κυμαίνονται από 2 εώς 3 ευρώ.

Γιάννης Πομώνης
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ