2012-04-20 10:04:46
Φωτογραφία για ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Θέμα ημερών το κέντρο μεταναστών στην Αμυγδαλέζα   

Επιχείρηση σκούπα πραγματοποιείται αυτήν την ώρα για παράνομους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας. Αποκλεισμένη από την Αστυνομία είναι η περιοχή των Εξαρχείων.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 100 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν σε σκάφος, νότια της Ελαφονήσου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας από τους λαθρομετανάστες που επέβαινε στο σκάφος, έκανε κλήση από το κινητό του στο 112, τον ευρωπαϊκό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης και άμεσα ειδοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Παράλληλα, 47χρονος συνελήφθη στην Πάτρα να μεταφέρει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο φορτηγό αυτοκίνητό του 19 λαθρομετανάστες. Ο 47χρονος και οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και κρατούνται.

Επίσης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, συνελήφθη, από κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος, μια 46χρονη να μεταφέρει σε ΙΧ αυτοκίνητο δύο λαθρομετανάστες, τον ένα μέσα σε σάκο ταξιδίου και τον άλλο σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο χώρο των αποσκευών του οχήματος.


Θέμα ημερών το κέντρο μεταναστών στην Αμυγδαλέζα   

 Το πρώτο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας μεταναστών θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες στην Αμυγδαλέζα Αττικής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Το πρώτο Κέντρο θα φιλοξενήσει περίπου 1.000 άτομα και σε πρώτη φάση θα αρχίσουν, από την επόμενη εβδομάδα, σιγά -σιγά να εγκαθίστανται στην Αμυγδαλέζα και μάλιστα, σε απόσταση λίγων μέτρων από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου σπουδάζουν περίπου 2.500 παιδιά μας. Για να δείξουμε σε όλους ότι δεν φοβόμαστε», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργού Εσωτερικών της Φινλανδίας και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Frontex.

Εν τω μεταξύ η Κομισιόν στηρίζει την Ελλάδα για το μεταναστευτικό. «Η Κομισιόν υποστηρίζει και θα υποστηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος, αλλά την κύρια ευθύνη την έχουν οι ελληνικές αρχές», δήλωσε η αρμόδια κοινοτική επίτροπος, Σεσίλια Μάλστρομ.

Περίπου 310 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν ήδη να δοθούν προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, αλλά οι ελληνικές αρχές εμφανίζουν δυσκολία στην απορρόφηση αυτών των κονδυλίων, αποκάλυψε την Πέμπτη η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάστρομ, σε μία συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση των μεταναστών στην Ελλάδα.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ