2014-03-21 23:48:46
Φωτογραφία για Ο Ερντογάν είναι η Τουρκία
Το μήνυμα του σκηνοθέτη είναι σαφέστατο: οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τούρκου πρωθυπουργού δεν επιτίθενται μόνο σε εκείνον, αλλά σε ολόκληρο το έθνος

Ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του Διαδικτύου αποτυπώνει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο ποια είναι η πολιτική ψυχολογία του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Έπειτα από την απαγόρευση του Twitter -μία κίνηση που έχει σοκάρει όλο τον δυτικό κόσμο- φαίνεται ότι ο Ερντογάν είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να καταπνίξει την ελεύθερη έκφραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεδομένου ότι βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της πολιτικής του καριέρας, μετά και από το σκάνδαλο διαφθοράς που κλονίζει την κυβέρνησή του.

Στο συγκεκριμένο βίντεο που στόχο έχει να δείξει ότι ο Ερντογάν είναι η Τουρκία, βλέπουμε ένα μακρινό πλάνο μίας τουρκικής σημασίας να ανεμίζει στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια ένα μαυροντυμένο άντρα σπάει τον μηχανισμό, με αποτέλεσμα η σημαία να αρχίσει να πέφτει, ρίχνοντας τη σκιά της επάνω από τους πολίτες που ο τρόμος τους έχει κυριεύσει
. Τότε, ακούγεται η φωνή του Ερντογάν να λέει στίχους του τουρκικού εθνικού ύμνου: «Φίλε! Μην αφήνεις παλιανθρώπους να μπουν στη χώρα μου! Ύψωσε ως ασπίδα το κορμί σου, σταμάτα αυτή την ντροπιαστική εισβολή! Οι ημέρες που ο Θεός υποσχέθηκε να σου προσφέρει θα ξημερώσουν, Ποιος ξέρει, ίσως αύριο, ίσως νωρίτερα από αύριο».

Ξαφνικά, οι  Τούρκοι αρχίζουν να γίνονται πολυπληθείς και να τρέχουν μέσα σε ένα παραλήρημα να ξανασηκώσουν τη σημαία. Το μήνυμα του σκηνοθέτη είναι σαφέστατο: οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν δεν επιτίθενται μόνο σε εκείνον, αλλά σε ολόκληρο το έθνος.
Πηγή
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ