2014-03-22 04:19:03
Φωτογραφία για Είχαν στήσει παράνομο εμφιαλωτήριο υγραερίου σε κατοικημένη περιοχή
Μια μεγάλη κομπίνα είχε στήσει πολυμελής σπείρα. Τα μέλη της εμφιάλωναν παράνομαυγραέριο και προπάνιο και πουλούσαν τις φιάλες ως προϊόντα επώνυμων εταιρειών.

Δεκαενέα άτομα ηλικίας 23 έως 61 χρόνων, συνελήφθησαν από την αστυνομία για παράνομη εμφιάλωση, αποθήκευση και διακίνηση φιαλών υγραερίου και προπανίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα μέλη της σπείρας είχαν στήσει εταιρεία το Αιγάλεω, στις εγκαταστάσεις της οποίας εμφιάλωναν υγραέριο και προπάνιο και στη συνέχεια τοποθετούσαν στις φιάλες πλαστούς συρρικνωτές και τάπες ασφαλείας με το λογότυπο γνωστών εταιρειών, προκειμένου να πωλούνται στους πελάτες ως αυθεντικές. Στη συνέχεια διέθεταν τις φιάλες αυτές, σε καταστήματα λιανικής πώλησης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά από τα παράνομα κέρδη.

Η εταιρεία είχε συσταθεί από το Μάιο του 2013 και τα μέλη της λειτουργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης, στα επιμέρους στάδια εμφιάλωσης, αποθήκευσης, διακίνησης και παράνομης διάθεσης του υγραερίου και προπανίου.


Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της παράνομης εταιρείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1.317 φιάλες, πλήρεις (μίγματος οικιακού υγραερίου και προπανίου) και κενές περιεχομένου επώνυμων εταιρειών,

-2 ηλεκτρονικοί ζυγοί, 3 μηχανικοί ζυγοί εμφιάλωσης φιαλών υγραερίου, αντλία με μοτέρ με ελαστικό σωλήνα υγραερίου, μηχανικός ζυγός, κομπρεσέρ υγραερίου και γεννήτρια πετρελαίου,

-90 τάπες – πώματα ασφαλείας δεξαμενών,

-56 οχήματα, διαφόρων τύπων, Ι.Χ.Ε., πολυτελή, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, Ι.Χ.Φ. επικαθήμενων και ρυμουλκών, μοτοσικλέτες, μοτοποδήλατα και «κλαρκ»,

-4 δεξαμενές υπέργειες κενές περιεχομένου (δύο χωρητικότητας 5.000 λίτρων και δύο χωρητικότητας 500 λίτρων)

πλήθος συμβάσεων, ιδιωτικών συμφωνητικών, σφραγίδων άλλων εταιρειών διακίνησης υγραερίου,

μεταλλικό όπλο τύπου μπρελόκ – στυλό εκτοξευτήρας βλημάτων,

-πλήθος κυνηγετικών φυσιγγιών και δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα και

-δύο 2 πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 20 ευρώ και 5 ευρώ.

Κατά την έρευνα σε δύο καταστήματα λιανικής πώλησης, σε σημεία της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον συνολικά 52 φιάλες υγραερίου επίσης με το λογότυπο επώνυμων εταιρειών.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία και εμφιάλωση υγραερίου άνευ αδείας, πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Με τις ίδιες κατηγορίες, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αναζητείται ένας 53χρονος, ενώ κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, για πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία και αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος είναι και δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής πώλησης, ηλικίας 49 και 44 ετών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ