2014-03-22 12:54:11
Φωτογραφία για Οργή και απελπισία για τους συγγενείς των επιβατών του Boeing: Πείτε μας την αλήθεια
Τα συναισθήματα ξεπερνούν πλέον τους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν με το Boeing. Αναζητώντας απεγνωσμένα μία απάντηση για το τι συνέβη, ξέσπασαν πάλι εναντίον των εκπροσώπων των αρχών της Μαλαισίας.

Στη συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο οι συγκεντρωμένοι συγγενείς εξαπέλυσαν επίθεση με ύβρεις και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να μην υπάρξουν σοβαρά επεισόδια. «Κυβέρνηση της Μαλαισίας, πείτε την αλήθεια! Και δώστε μας πίσω τους δικούς μας!», φώναζαν οι συγγενείς, που υποστηρίζουν πως τους εξαπατούν, ενώ χαρακτήρισαν την κυβέρνηση ως τον «χειρότερο δολοφόνο».

«Δεν αντέχουμε άλλο! Μας προτείνουν μόνο χρήματα για αποζημίωση για να φύγουμε, αλλά εμείς χάνουμε την οικογένειά μας», είπε μια γυναίκα. «Θα συνεχίσουμε να περιμένουμε και δεν θα φύγουμε!», πρόσθεσε, ενώ οι αξιωματούχοι που βρίσκονταν στην αίθουσα τράπηκαν σε φυγή, προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα.


Οι έρευνες για το εξαφανισμένο αεροσκάφος μπήκαν στην τρίτη εβδομάδα, ενώ οι αξιωματούχοι δηλώνουν πως ετοιμάζονται για αναζήτηση μακράς διαρκείας. Εως τώρα δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο, ενώ όσο προχωρούν οι έρευνες τα ερωτήματα πληθαίνουν. Το «μαύρο κουτί» του αεροπλάνου που καταγράφει τις συνομιλίες στο κοκπίτ και τα στοιχεία της πτήσης, μεταδίδει ηλεκτρονικό σήμα για περίπου 30 ημέρες και στη συνέχεια οι μπαταρίες του εξαντλούνται. Έπειτα απ' αυτό θα είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπισθεί.

Η διεθνής ομάδα που αναζητεί την Πτήση MH370 στον απομακρυσμένο νότιο Ινδικό Ωκεανό επέστρεψε σήμερα στην περιοχή όπου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εντοπίσθηκαν αντικείμενα που μπορεί να είναι συντρίμμια του αεροπλάνου.

Εξι αεροσκάφη και δύο εμπορικά πλοία ερευνούν την περιοχή, αν και Αυστραλοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι τα αντικείμενα, το ένα από τα οποία έχει μήκος μέχρι 24 μέτρα, μπορεί να μην σχετίζονται με το αγνοούμενο αεροπλάνο ή μπορεί να έχουν πλέον βυθισθεί.

Η Κίνα, η Ιαπωνία και η Ινδία στέλνουν αεροπλάνα ενώ σκάφη του αυστραλιανού και του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού καταπλέουν στην περιοχή, πάνω από 2.000 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ.

«Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή της έρευνας είναι καλές σήμερα, με ορατότητα 10 χιλιομέτρων», ανακοίνωσε ο Σαμ Κάρντγουελ της Αυστραλιανής Αρχής Ναυτιλιακής Ασφάλειας. Τα αεροπλάνα πετούν σε χαμηλό ύψος και η παρατήρηση γίνεται δια γυμνού οφθαλμού.

«Η πιο αποτελεσματική διαδικασία σ' αυτού του είδους τις επιχειρήσεις είναι να χρησιμοποιείς τα μάτια σου κι ένα ζευγάρι κυάλια", δήλωσε ο Όλαφ Σόλι, εκπρόσωπος της νορβηγικής εφοπλιστικής εταιρείας Hoegh Autoliners, ιδιοκτήτριας του ενός από τα εμπορικά πλοία, του St Petersburg, που συμμετέχουν στις έρευνες. «Οι παρατηρήσεις γίνονται από τη γέφυρα του πλοίου που βρίσκεται σε ύψος 25 μέτρων πάνω από το νερό, πράγμα που επιτρέπει να βλέπει κανείς καλά και μακριά», πρόσθεσε μιλώντας στο αυστραλιανό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Αεροσκάφη και πλοία ερευνούν επίσης και πάλι τη Θάλασσα Ανταμάν ανάμεσα στην Ινδία και την Ταϊλάνδη, επιστρέφοντας σε περιοχές που έχουν ήδη σαρωθεί εξαντλητικά στην προσπάθειά τους να βρουν κάποιο στοιχείο που θα τους επιτρέψει να λύσουν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης αεροπορίας.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ