2014-03-23 00:21:23
Φωτογραφία για Σκληραίνουν τα μέτρα ακόμη περισσότερο στην Τουρκία απέναντι στο Twitter
Νέα εμπόδια στην πρόσβαση στο Twitter αλλά και γενικότερα στο διαδίκτυο φαίνεται πως αντιμετωπίζουν σήμερα Σάββατο χιλιάδες άνθρωποι στην Τουρκία, καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να λαμβάνει νέα μέτρα κατά του απαγορευμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αφότου αναρίθμητοι χρήστες κατόρθωσαν να υπερκεράσουν την πολύκροτη απαγόρευση που τέθηκε σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Παρά την απαγόρευση, εκατομμύρια «τιτιβίσματα» αναρτήθηκαν από λογαριασμούς τούρκων χρηστών την Παρασκευή. Πολλές αναρτήσεις είχαν συνδέσμους (links) με ηχογραφημένες συνομιλίες που φέρονται να εμπλέκουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό Ερντογάν σε υποθέσεις διαφθοράς.

Η αντιμετώπιση της απαγόρευσης έμοιαζε εύκολο ζήτημα την Παρασκευή. Πολλοί χρήστες μπόρεσαν να συνδεθούν στο Twitter χρησιμοποιώντας λογισμικό VPN, ή αλλάζοντας τη ρύθμιση DNS (Domain System Name), ουσιαστικά «μεταμφιέζοντας» τη γεωγραφική τοποθεσία των υπολογιστών τους.


Πολλοί εναλλακτικοί αριθμοί DNS μοιράστηκαν ανάμεσα σε χρήστες στην Τουρκία, επιτρέποντας μαζική πρόσβαση στο Twitter.

Το Σάββατο ωστόσο, υπολογιστές που χρησιμοποιούσαν αυτούς τους αριθμούς είχαν χάσει κάθε πρόσβαση σε ολόκληρο το διαδίκτυο , σύμφωνα με καταγγελίες χρηστών.

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την τουρκική κυβέρνηση.

Την απαγόρευση του Twitter έχουν καταδικάσει απερίφραστα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρά ταύτα, την Πέμπτη, ώρες πριν την εφαρμογή της απαγόρευσης, ο κ. Ερντογάν διεμήνυσε πως είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει τις επικρίσεις της διεθνούς κοινότητας.

«Δε με νοιάζει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα δουν τη δύναμη της Τουρκικής Δημοκρατίας», δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση, ενόψει των κρίσιμων αυτοδιοικητικών εκλογών της 30ης Μαρτίου. Ο κ. Έρντογάν έχει διαμηνύσει πως θα παραιτηθεί σε περίπτωση που το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ηττηθεί στις κάλπες.

Το Twitter διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην οργάνωση και το συντονισμό των μαζικών αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων οι οποίες συγκλόνισαν την Τουρκία το καλοκαίρι του 2013, προκαλώντας την οργή του τούρκου πρωθυπουργού.

Πηγή: Skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ