2014-03-23 09:29:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Συγκίνηση για τον καθηγητή Δημήτρη Χρυσικό - Σήμερα η κηδεία του
«Έφυγε» το Σάββατο από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός του Αρσακείου Πατρών, Δημήτριος Ανδρ. Χρυσικός. Η αναγγελία του θανάτου του σκόρπισε συγκίνηση στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας, καθώς ο εκλιπών ήταν ένας εξαίρετος καθηγητής, τον οποίο αγαπούσαν τόσο οι μαθητές του όσο και οι συνάδελφοί του, όπως αναφέρει η Γνώμη.

Ο Δημήτρης Χρυσικός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καλούσι Αχαΐας. Παιδί οικογένειας βιοπαλαιστών, αγωνίστηκε από μικρός για ν’ αποκτήσει εφόδια για την ζωή του.

Άριστος μαθητής, κατάφερε με σκληρή προσπάθεια και παρά τις δυσκολίες να περάσει στο Πανεπιστήμιο και να σπουδάσει με πολλές στερήσεις την επιστήμη που πάντα αγαπούσε.

Φοίτησε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστρέφοντας στην Πάτρα, χάραξε την επαγγελματική του διαδρομή.

Υπηρέτησε επί 32 ολόκληρα χρόνια ως καθηγητής στο Αρσάκειο Λύκειο Πατρών και μάλιστα πριν από τη συνταξιοδότησή του είχε λάβει τον βαθμό του Γυμνασιάρχη. Υπήρξε άνθρωπος χαμηλών τόνων, με ευρυμάθεια και με κοινωνική δράση, που έχαιρε εκτίμησης από την τοπική κοινωνία.


Εκτός από άριστος καθηγητής ήταν και σωστός οικογενειάρχης. Με τη σύζυγό του, Ισμήνη Λάζαρη, τραπεζικό υπάλληλο, απέκτησαν δύο γιους, τον Ανδρέα (γνωστό για τη συμμετοχή του σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες της Πάτρας) και τον Κωνσταντίνο (ιδιωτικό υπάλληλο).

Οι συγγενείς, οι συνάδελφοι και οι γνωστοί θα του πουν το ύστατο «χαίρε» την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών, όπου θα τελεστεί η κηδεία του, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο Καλουσίου Αχαΐας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ